Es presenta ‘Dos poetes amics’, reflexions en vers d’Amadeu Raventós i Carles Mollón

768
Presentació 'Dos poetes amics'
Presentació 'Dos poetes amics'

El poeta martorellenc Amadeu Raventós i el poeta barceloní Carles Mollón han presentat, aquest dimarts a la sala polivalent de la Biblioteca Martorell, un llibre escrit a quatre mans: Dos poetes amics. Recull de poesies. La descripció de l’entorn, les desigualtats socials, la vida familiar, la història del país i el pas del temps protagonitzen els versos d’aquest dos poetes. La presentació ha anat a càrrec de la tècnica de Cultura, Josefina Canals.

Els autors, fidels oients de Ràdio Martorell, han explicat que es van conèixer fa uns anys als estudis de l’emissora municipal, i que aviat van quedar units per la seva afecció poètica, de la qual en fan gala sovint en antena. Raventós va tenir la idea inicial d’immortalitzar les seves creacions en un llibre i li va proposar de compartir pàgines a Mollón, qui va acceptar sense pensar-ho, ja que aquesta era una idea que sempre li havia rondat el cap, segons ha explicat.

El llibre compila un centenar de poemes, cuinats a foc lent i de temàtiques ben diverses. Amadeu Raventós ha qualificat els seus versos de “romàntics i descriptius de problemàtiques i injustícies socials”. “La societat em lliga, em marca, em ‘flipa’, com diuen ara. Sempre he estat molt lligat al meu poble i a la seva gent”. Els poemes de Mollón estan dedicats, principalment, a l’amor per Catalunya, a la Mare de Déu de Montserrat, a la lleialtat i a l’amistat, que segons ha dit, “no només s’ha de demostrar amb paraules, sinó amb els fets”, i aquest llibre n’és exemple.