Es projecta el documental ‘Dones a peu de guerra’ a l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural

347

Avui dimecres, 11 d’abril, es projectarà el documental Dones en peu de guerra a l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Un film que recull el testimoni femení de la lluita per la llibertat, a través del testimoni de vuit dones. La projecció es farà a les 18.00 hores i l’entrada és gratuïta.

El documental, és una producció del cantant Josep Maria Sanz Loquillo, que també és l’autor de la sintonia musical, i de Susana Koska, directora i guionista també, del documental. Dones en peu de guerra es va produir i realitzar l’any 2003 i es va estrenar el 2004, amb la intenció de recuperar la memòria de les dones anònimes a les quals la història oficial no va tenir en compte.

Testimonis i vivències
Al llarg dels 65 minuts, les protagonistes intercalen els seus testimonis i vivències, i els expliquen, davant la càmera, a Susana Koska, que les ha visitades en el seu lloc de residència actual. Els diàlegs tenen, en diverses parts del film, el suport d’imatges històriques relatives als fets viscuts per les protagonistes. Les protagonistes tenen vides i trajectòries diverses, que busquen un objectiu comú: la llibertat i la pau.