És temps per als cants de Pasqua amb Caramelles de Martorell

577
Caramelles. A primer terme, Mercè Miró, creadora de la cançó 'Caramelles llibertat'
Caramelles. A primer terme, Mercè Miró, creadora de la cançó 'Caramelles llibertat'

Després de cinc setmanes d’assajos, Caramelles de Martorell sortirà a carrers i places, aquest diumenge 21 i dilluns 22 d’abril al matí, coincidint amb la Setmana Santa, per interpretar els cants de Pasqua. Gent de totes les edats afinarà la veu amb les tres cançons assajades i es desplaçarà en un trenet turístic. En acabar la cantada de diumenge, es lliurarà la gran mona al guanyador del sorteig que fa l’entitat.

Per Pasqua Caramelles -adaptació d’El Caganer d’Albert Pla-; Trenet -adaptació de la cançó Grease Lighning feta per Nina Cintas- i Caramelles Llibertat -lletra i música de Mercè Miró- són els tres temes triats. El punt de partida per escoltar-los serà la plaça de l’Església (09.30h), i continuaran a la plaça 25 de setembre; el carrer de Pau Par; la plaça de la Creu; l’església de Crist Salvador -coincidint amb la sortida de missa de les 11.00h-; l’Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires; la plaça de les Hores; l’església de Santa Maria -sortida de missa de les 12.00h- i l’Ajuntament.

En aquest darrer punt es lliurarà la mona de Pasqua al guanyador del sorteig, segons les quatre darreres xifres del sorteig de l’ONCE de dijous 18 d’abril. Explica la directora de Caramelles Martorell, Anna Gil, que “és un monstre de xocolata de colors, que ha elaborat Simón Coll, i una mona de pa de pessic i gema confitada feta per la Pastisseria Artigues. Aquest any hem volgut que les caramelles fossin monstruosament divertides”. El premi s’exhibeix al mostrador de la Ferreteria Bacarissas.

Anna Gil, directora de Caramelles de Martorell

Dilluns, des de les 09.30h, el recorregut sortirà de la plaça de l’Era del Pedró i continuarà cap al carrer de Sant Joan; la plaça 11 de setembre; la Residència de la Gent Gran de Sant Joan de Déu; la rambla de Les Bòbiles, la plaça de Frederic Duran, el carrer d’Ausiàs March i el Centre Cultural.

La comitiva estarà acompanyada els dos dies pel Met i la Queta, figures festives dels Capgrossos de Martorell. Tot el recorregut es podrà seguir, al minut, a través del facebook de l’entitat, i les lletres de les cançons es poden descarregar en el següent enllaç.

Programa de cançons i recorregut de les Caramelles de Martorell 2019