‘Escenaris Secrets’ porta dues píndoles teatrals i el cantant Xarim Aresté al Molí Fariner

1639
Concert Xarim Aresté
Concert Xarim Aresté

Espectacles sorpresa a llocs inesperats, són els ingredients del programa ‘Escenaris Secrets’, impulsat per la Regidoria de Cultura, El Foment i la Diputació de Barcelona. Una setantena de persones, espectadors fidels de la temporada estable d’El Foment, han estat convidats aquesta nit al Molí Fariner per gaudir de les representacions teatrals Hem perdut la flama i Homenatge, i del concert del cantautor Xarim Aresté.

Hem perdut la flama, dirigida per Martí Gallén, i interpretada per Joan Martínez i Eloi Sánchez, ha explicat la història dos homes que lluiten per la seva supervivència en un refugi inhòspit. Sense sol i sense lluna, sense llenya per fer foc, sense aliment, només els queda la música i la companyia mútua. El que no saben és que, si es volen salvar, hauran d’emprendre un viatge sense retorn, un camí ple de renúncies, per tal de recuperar “la flama” que han perdut.

Homenatge, dirigida i interpretada per Catalina Florit, amb l’actor Àlvar Triay com a partener d’escena, és un tribut a les dones que van sacrificar el seu gaudi per tota una vida cuidant als del seu voltant.

Escenaris Secrets 'Homenatge'
Escenaris Secrets ‘Homenatge’

La dues propostes de microteatre sorgeixen del Festival Píndoles (Teatre fora del teatre), que enguany se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de juny a l’Alberg Mare de Déu de Montserrat de Barcelona. La idea és “portar el teatre a espais no convencionals i que aquests siguin un component fonamental de l’obra”, ha explicat Júlia Poltronieri, representant del festival.

Júlia Poltronieri, Festival Píndoles

“Els actors són a tocar,  i això fa que la vivència de l’espectador sigui més profunda i intensa. Per als actors, és una altra forma d’actuar perquè la quarta paret, que separa l’escenari de la platea, desapareix. Tots comparteixen el mateix espai i la manera d’actuar es veu cada vegada influenciada per la presència del públic”, ha assegurat.

El regidor de Cultura, Sergi Corral, present entre el públic, ha constatat el bon funcionament de la proposta ‘Escenaris Secrets”, que ja ha arribat a la seva tercera temporada, amb l’objectiu de “crear complicitat, fidelitzar i promoure i l’hàbit d’anar al teatre” entre els martorellencs.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Acústic còmplice amb Xarim Aresté

El cantautor de Flix, Xarim Aresté, ha tancat la nit amb la presentació del seu disc La rosada. Una desena de temes que van del folk més despullat a la rauxa balcànica, de la salabror mediterrània al jazz. “Una obra de base austera, pensada i construïda en primera persona, que creix amb les aportacions de grans músics amics”, ha dit.

Concert Xarim Aresté
Concert Xarim Aresté

“És sorprenent que la gent vingui sense saber què va a veure, em dona molta llibertat. El tipus de públic assistent no és el qui habitualment em ve a veure i, alhora, s’ha creat una complicitat que a vegades no es crea amb el meu públic. Potencia molt la frescor, tant del públic com de l’artista”.

Xarim Aresté, cantant