Esquerra vol que les entitats culturals participin en l’organització de festes locals

327

Esquerra vol que les entitats culturals participin de manera activa en l’organització de festes i activitats locals. El candidat d’Esquerra a Martorell, Adolf Bargués, proposa crear sinergies entre centres educatius, associacions de veïns i la cultura local, que creu que cal promoure amb més força. El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Martorell, Adolf Bargués, ha fet campanya aquesta tarda als barris de Buenos Aires i el Camí Fondo.

Bargués creu que cal “una major implicació de les entitats culturals locals en l’organització i la presa de decisions en les festes i activitats locals. Martorell té un teixit associatiu potent i cal que siguin les pròpies entitats les que proposin i organitzin les activitats culturals, de les més tradicionals a les més innovadores, durant les festes locals, sempre amb el suport de l’Ajuntament, el paper del qual ha de ser de dinamitzador i facilitador”, ha conclòs.

D’altra banda, Bargués creu que “cal promoure amb més força els artistes i creadors locals, donant-los suport tant dins com fora de la nostra vila. A més, cal potenciar molt més la relació entre aquests i les escoles, i mirar de crear sinergies entre els centres educatius, esplais i museus, més enllà de les tradicionals visites educatives”, ha afirmat.

“Cal acostar al màxim la cultura a la gent”, ha dit Bargués, “i això implica acostar també les activitats culturals als barris, a través de les associacions de veïns i de les entitats locals”. “La capitalitat de Martorell també ha de ser cultural: tenim escoles de música i d’arts plàstiques de gran qualitat i cal treballar per convertir-les en referents comarcals”, ha reblat.

Bargués ha aprofitat per conversar amb els veïns i veïnes a l’entorn de la plaça de les Cultures i per escoltar de primera mà les seves propostes i demandes per a la propera legislatura. L’equip d’Esquerra ha repartit el despelgable Què vol Martorell? amb el programa de govern i la composició de l’equip d’ERC.

Dimecres 13 de maig, Bargués i l’equip d’Esquerra a Martorell faran campanya als barris de la Vila i Torrent de Llops.