‘Estiu 1993’ es projectarà de franc a la Casa de Cultura, després d’arrasar als cinemes

826

La primera pel·lícula de la cineasta barcelonina Carla Simón, Estiu 1993, es projecta aquest dissabte, a les 18.30h, al Cineclub del Diable de la Casa de Cultura. El film parteix d’una història personal i real, la pèrdua dels pares de la directora sent una nena. La cinta ha tingut una bona acceptació de crítica i de públic, i ha estat premiada a certàmens com La Berlinale o el Festival de Màlaga, en què es va endur la Bisnaga d’Or.

Després de la mort dels seus pares, Frida (Laia Artigas), una nena de 6 anys, abandona Barcelona i marxa a viure al camp amb el seu oncle Esteve (David Verdaguer), la seva tia Marga (Bruna Cusí) i la seva petita filla de 3 anys Anna (Paula Robles), afrontant el primer estiu de la seva vida amb la seva nova família adoptiva. Lluny del seu entorn conegut, en ple camp, la nena haurà d’adaptar-se a la seva nova vida, cosa que no li serà gens fàcil. Durant aquest estiu, l’estiu del 93, Frida aprendrà a acceptar la seva pena, i els seus pares adoptius aprendran a estimar-la com la seva pròpia filla.

La pel·lícula es va endur el premi a la millor opera prima al Festival de Berlín i també el guardó del jurat internacional de la secció Generation Kplus. També ha rebut el Bisnaga d’Or al Festival de Màlaga, i el premi a la millor direcció al Festival de Cinema de Buenos Aires.

La projecció a Martorell s’inclou dins el programa d’actes del Dia Internacional de les Dones. El passi està organitzat per l’associació Cinema del Diable i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell. L’entrada és gratuïta.

'Estiu 1993'