Estrenada la nova Deixalleria Mòbil, que amplia horaris i millora la rotació per tot Martorell

814
La nova Deixalleria Mòbil
La nova Deixalleria Mòbil

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha posat en funcionament, aquest dijous, la nova Deixalleria Mòbil per facilitar el seu accés als usuaris. El servei s’agilitza i s’amplia a les tardes de dilluns a divendres i als dissabtes al matí. La distribució de la deixalleria serà diària, i no pas setmanal com fins ara, als vuit punts de recollida pels barris de Martorell, amb un calendari fixe.

La nova Deixalleria Mòbil és una furgoneta compacta verda que substitueix el contenidor, i que l’Ajuntament de Martorell ha adquirit gràcies a una subvenció de l’Agència Catalana de Residus. El nou vehicle “agilitza el sistema, millora l’accessibilitat per als usuaris i fa més fàcil el sistema de recollida”, segons valora el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament, Adolf Bargués.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Martorell

Amb el nou sistema s’amplien els horaris de recollida de residus, ja que a més d’oferir el servei els matins d’11.00 a 14.00h, ara s’amplia a les tardes de dilluns a divendres de 16.00 a 18.30h, i als dissabtes de 10.00 a 13.00h. La furgoneta -a diferència del contenidor, que es fixava una setmana en cada ubicació- es desplaçarà diàriament i farà que la rotació setmanal en cadascun dels vuit punts de recollida.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Martorell

Els dilluns, la nova deixalleria mòbil s’instal·larà a la plaça de Pere Teixiné al matí i a la tarda. Els dimarts, es desplaçarà al passeig de Catalunya -confluència amb el passatge del Sindicat- al matí i a la plaça de l’Onze de Setembre a la tarda. Els dimecres, es localitzarà a la plaça de les Hores -matí- i a la plaça de Santa Maria -tarda-. Els dijous romandrà tot el dia a la plaça de la Mare Caterina i el divendres la ubicació serà la plaça de Pompeu Fabra, també tot el dia. Els dissabtes al matí es localitzarà a la plaça de la Rosa dels Vents. Uns tòtems indicadors en cada punt de recollida informaran en tot moment els usuaris.

Horaris i ubicacions de la nova Deixalleria Mòbil
Horaris i ubicacions de la nova Deixalleria Mòbil

La Deixalleria Mòbil és un servei de l’Ajuntament que funciona des del 2005. Les deixalles que s’hi poden dipositar són “aquells residus petits que no s’han de llençar als contenidors”, explica el regidor.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Martorell

Per una banda, admet aparells elèctrics i electònics -petits electrodomèstics, aparells informàtics i de so, joguines que funcionin amb piles, bombetes i fluorescents, telèfons mòbils i bateries i cables elèctrics-. Una segona tipologia són els residus especials en petites quantitats: pintures, vernissos i coles; dissolvents; aerosols amb contingut; cosmètics; olis i bateries de cotxe i moto; piles i bateries i radiografies o termòmetres. També s’hi poden deixar altres residus com ara oli vegetal de fregir; roba, calçat i complements; CD/DVD’s; cartutxos de tinta i tòners i ferralla domèstica -olles i paelles, entre d’altres-.