Estudiants de l’Escola d’Aprenents de SEAT guanyen un premi en Mecatrònica i s’incorporaran a la plantilla de Martorell

1999
Una parella d’estudiants de l’Escola d’Aprenents de SEAT guanya un premi en Mecatrònica
Una parella d’estudiants de l’Escola d’Aprenents de SEAT guanya un premi en Mecatrònica

Una parella d’estudiants de l’Escola d’Aprenents de SEAT, Meritxell Castells i Joel Gómez, ha guanyat un premi en la modalitat de Mecatrònica, en la competició Catskills, al campionat de Formació Professional de Catalunya. El guardó l’han rebut de mans de Josep Bargalló, conseller d’Ensenyament. Els joves s’incorporaran, properament, a treballar a la planta de Martorell.

En la competició s’han enfrontat a estudiants de Grau Superior, mentre els alumnes de SEAT eren els únics participants d’un cicle de Grau Mitjà. Tot i això, s’han endut la medalla d’or sense cometre un sol error en cap de les tres proves. En el mateix torneig, l’alumne Jordi Mercè ha aconseguit la segona posició en l’especialitat de Mecanitzat en CNC.

Els millors alumnes de cada modalitat representen la seva comunitat a les olimpíades d’FP que se celebren a Madrid i, en cas de guanyar, participen en el torneig europeu.

En aquesta edició, la parella formada per Castells i Gómez s’ha endut la victòria en Mecatrònica després de superar les tres proves en el menor temps i sense errors. La mecatrònica és una disciplina integradora de les àrees de mecànica, electrònica i informàtica, l’objectiu és proporcionar els millors productes, processos i sistemes industrials. Les proves han consistit en el muntatge parcial i acoblament d’una estació de classificació, resolució d’avaries, i disseny i programació.

Meritxell Castells, de 18 anys, és la primera dona que aconsegueix una victòria en aquesta competició, que se celebra des de fa una dècada. Tots dos alumnes han estat tutelats per la professora Lorena Sánchez, qui també va ser alumna de l’Escola d’Aprenents. Una mostra més de que SEAT és la companyia del sector amb major índex de dones treballant a l’empresa, concretament el 21%, una xifra que pràcticament dobla la mitjana de la indústria automobilística espanyola.

El talent jove es queda a Martorell

Els dos estudiants del Grau Mitjà de Manteniment Electromecànic, i Jordi Mercè, estudiant de Mecanitzat, acabaran la seva formació a l’Escola d’Aprenents i s’incorporaran properament a SEAT, on passaran a aportar el seu coneixement als tallers de xapisteria de la planta de Martorell. Com en cada promoció, el 100% dels graduats de l’Escola passa a formar part de la plantilla de la marca.

En paraules de Laura Carnisser, responsable de formació de SEAT i directora de l’Escola d’Aprenents “el fet que els nostres alumnes de Grau Mitjà s’hagin imposat a altres de Grau Superior, és una prova de l’alta qualitat de l’ensenyament de l’Escola d’Aprenents de SEAT. També ens sentim orgullosos que una estudiant de l’Escola hagi estat la primera dona a guanyar en aquest campionat, i del paper cada vegada més gran que està assolint la presència femenina a SEAT “.

A partir del proper curs, el centre de formació professional de SEAT renovarà la seva oferta formativa. Passarà d’impartir cicles d’FP de Grau Mitjà a oferir cicles de Grau Superior ampliats i adaptats a les noves necessitats que es requereixen amb la transformació de la indústria i la digitalització. L’Escola d’Aprenents de SEAT ofereix gairebé 5.000 hores lectives, amb la possibilitat d’incloure un gran contingut en últimes tecnologies de l’anomenada Indústria 4.0.