Estudiants de l’Institut Pompeu Fabra viuen un nou intercanvi acadèmic a Corea del Sud

667

Una desena d’estudiants de Batxillerat i dos mestres l’Institut Pompeu Fabra van viatjar, del 14 al 29 de juliol, a GunSan (Corea del Sud) per completar l’intercanvi cultural i pedagògic amb el Jeonbuk Foreign Language High School, després que una delegació d’aquest centre coreà vingués a Martorell al desembre passat.

Els estudiants martorellencs van viure, a través d’activitats lúdiques, tallers i sortides culturals, els costums coreans, van conèixer una nova cultura i, també, els mètodes d’ensenyament del país asiàtic.

Corea del Sud s’ha convertit, en només dos cursos, en un destí demanat pels alumnes. Tot i que es tracta d’un intercanvi fora del calendari escolar, molts estudiants volen viure l’experiència d’un país que els crida l’atenció per la cultura musical, l’oferta juvenil i la singularitat dels seus costums, ha explicat Julián Ortega, professor de l’Institut Pompeu Fabra i impulsor d’aquest intercanvi, qui ha admès que el vincle s’està consolidant.

Julián Ortega, professor Institut Pompeu Fabra

Ortega ja coneixia el país i va proposar a la direcció de l’institut de visitar-lo amb alumnes que hi estiguessin interessats. El curs passat van ser cinc els estudiants que van atrevir-se a viatjar-hi. Enguany, n’han estat 10 i ha dut a que un altre professor del centre, Carles Borràs, també en prengués part de l’intercanvi.

Julián Ortega, professor Institut Pompeu Fabra

El fet de poder viatjar al país asiàtic, segons Ortega, és un valor afegit pels alumnes de Batxillerat del Pompeu Fabra. L’idioma no ha estat un obstacle, ja que els coreans estudien espanyol i els alumnes martorellencs, ajudats per Ortega, es defensen amb el coreà més bàsic.

Julián Ortega, professor Institut Pompeu Fabra

Durant 15 dies, els alumnes van poder assistir a les classes del Jeonbuk Foreign Language High School, van residir al mateix centre i també van fer estada amb les famílies. A més, van tenir temps per fer turisme a Seül, PyongChang o Gyeongju, aquesta última la capital de l’Imperi Shilla i Patrimoni de la UNESCO.