‘Eugenio’, un documental sobre la cara més desconeguda del genial humorista

634
Eugenio
Eugenio

L’humorista Eugenio és el protagonista del ‘Documental del mes’ que es passa aquest dissabte, a les 18.30h, al Cineclub de la Casa de Cultura. El retrat d’una personalitat tan singular com estimada. Organitza DocsBarcelona, la Regidoria de Cultura i l’associació Cinema del Diable. L’entrada és gratuïta.

Dirigit per Xavier Baig i Jordi Rovira i produït per REC Videoproduccions, TV3 i TVE, Eugenio és un apropament a un dels humoristes més carismàtics del segle XX. Vestit sempre de negre, seriós, amb un whisky a la mà i una cigarreta a l’altra. Així és com es manté encara ara a la retina de vàries generacions. Però darrere l’home que sempre feia riure, s’hi amaga un altre Eugenio, fora dels escenaris, sense tamboret ni micròfons. La mort sobtada de la dona de la seva vida el va fer caure en un pou de foscor a la vegada que el seu èxit augmentava. Dues dècades després de la seva mort, fills, parelles i amics dibuixen l’Eugenio més desconegut.

Els directors

Xavier Baig i Jordi Rovira ja van treballar junts al llargmetratge cinematogràfic Joana Biarnés, una entre tots (2016), retrat de la pionera i trencadora reportera gràfica que va guanyar multitud de premis en certàmens internacionals, així com la Biznaga de Plata al Festival de Màlaga i que es va estrenar comercialment a tot l’estat de la mà de DocsBarcelona Distribució. Xavier Baig, director i director de fotografia, és fundador juntament amb Òscar Moreno de REC Videoproduccions, amb la que ha realitzat documentals propis i per encàrrec pels principals canals de televisió estatals: TVE, TV3, Antena 3 i Discovery Channel. Jordi Rovira és director i guionista, llicenciat en Periodisme i realitzador d’una trentena de reportatges socials a països com Kosovo, Iraq o Sierra Leone. A més, dirigeix la revista Capçalera, del Col·legi de Periodistes de Catalunya.