Eva Rodríguez: "Tothom hi té cabuda al Club Natació Martorell en aquesta nova etapa"

1152

Eva Rodríguez és la nova presidenta del Club Natació Martorell arran de la dimissió d’una part de l’anterior encapçalada pel fins ara màxim responsable, Xavier Ezcurra, a finals de juny després de certes desvinences internes. La nova presidenta explica com es troba el club i cap a quina direcció vol anar. També els punts més espinosos a l’entorn de l’entitat: el cessament de Juan Carlos Quevedo com a cordinador de natació i la situació de dues de les esportistes de referència: Núria Marquès i Silena González.

-Com arribes a la presidència del CN Martorell?

-La situació en que es trobava la junta anterior em motiva a pensar que s’ha de fer quelcom per tirar endavant aquest club i enfortir-lo. Les baralles internes només destrueixen i no construeixen res. Crec fermament que un club esportiu ha de ser un lloc de trobada de esportistes i pares on tots gaudim de aquest ambient i de veure créixer sans i feliços als nostres fills mentre es formen com persones i esportistes. A partir de aquí trobo un grup de gent amb il·lusió i amb la mateixa idea de club que jo i entre tots li comencem a donar forma al nostre projecte, i així gairebé sense adonar-me’n em trobo a la presidència del Club Natació Martorell. Aquí espero poder fer molta feina per portar al club allà on ha de ser.

-Quina vinculació prèvia tenies amb l’entitat abans de ser presidenta?

-En sóc sòcia des de l’any 2012, però la principal vinculació és a través dels meus fills, que són esportistes del club: la Laura, des de fa set anys i l’Àlex, tres. A més des de l’any 2002 els meus fills i jo som abonats al Patronat i sempre que hi ha hagut ocasió he participat en els actes organitzats pel club, nadant al trofeu Massana, participant en la travessa de Banyoles en les seves 3 últimes edicions, o assitiïn als actes socials organitzats per la entitat. Em sento emocionalment vinculada amb el club i gaudeixo de la practica del esport.

-Què ha passat perquè hi hagi un canvi en la presidència un any després?

-La dimissió d’una gran part de la junta anterior, per problemes interns de la pròpia junta, segons sempre han manifestats els propis membres.

-Quines són les persones que t’acompanyen en la nova junta del CN Martorell?

-L’equip el formem pares amb il·lusió i moltes ganes de fer feina per al club. M’acompanyen Cristina Fortes (tresorera), Mònica Guillén (secretària), Jordi Barrachina (vocal de natació i exnedador), José Piña (vocal de waterpolo), Vicente Vispo (vocal de pàdel) i Miquel Molina (vocal de logística i comunicació). Tots amb moltes ganes de fer feina per a la natació, el waterpolo i el pàdel.


Eva Rodríguez · Club Natació Martorell
-El club té tres seccions: natació, waterpolo i pàdel. Pots explicar a grans trets quins són els objectius en cada una d’elles?

-La intenció es impulsar els tres esports per igual. Aquest club té tres ànimes i totes són importants. Volem cohesionar el club , volem crear ponts de unió entre totes les especialitats i fer un club per tots, on pares i esportistes es trobin a gust. Un dels principals reptes que ens plantegem és la captació de nens.

-En quant a natació, quins són els motius per cessar a Juan Carlos Quevedo? Qui serà el seu substitut?

-Dilluns passat es va parlar amb ell i se li va proposar deixar la coordinació de la natació i continuar amb la feina feta com a tècnic de les categories infantil, juvenil i absolut. Ens va demanar temps per madurar la proposta i que dijous ens faria saber la seva decissió. Però a partir d’aquell mateix moment han tingut lloc diferents accions i conductes, que ens han obligat a prendre aquesta difícil decisió. Encara no podem dir el nom però aviat anunciarem qui serà el seu substitut.


-A les nedadores Núria Marquès i Silena González se les ha convidat a marxar?

-Volem aclarir que en cap cas l’actual junta ha convidat a marxar a ningú del club. Tothom hi té cabuda al Club Natació Martorell. Si algú vol marxar ens sabrà greu, però cadascú és lliure de triar el seu camí. De fet en el cas de Silena González a petició de la família hem signat la carta de baixa amb data 7 d’agost per tal de poder acabar la temporada aquí.

-No creieu que nedadores com Marquès li donen projecció a l’exterior al CN Martorell?

-Per suposat que sí, d’això no en tenim cap dubte. La Núria és una gran esportista a nivell internacional i és un referent important per al club.

-En relació al waterpolo, continuarà Dani Santfeliu com a coordinador i entrenador del primer equip masculí?

-L’anterior junta el va acomiadar i la temporada vinent tampoc hi serà. Tal i com li van comunicar va ser baixa el passat 30 de juny. El substitut serà Rafa López, exjugador del Barceloneta i entrenador en diferents clubs com el Sant Andreu, Granollers i fins avui entrenador de CN Sant Feliu, a Divisió d’Honor femenina. En Rafa suma més de 25 anys d’experiència com a entrenador i confiem en que farà molt bona feina en el Martorell.

-Quin paper jugarà Joan Pérez la propera temporada?

-En Joan Pérez la temporada vinent seguirà a càrrec dels més petits del waterpolo en categoria benjamí. Deixarà pas a noves incorporacions per tal de portar endavant les seccions absolutes i juvenils, tant femenines com masculines.

-Del pàdel, hi haurà algun canvi respecte als últims anys?

-El pàdel és una activitat que cada cop té més adeptes i cada cop més joves. En els últims anys ha crescut el número de socis de pàdel considerablement. Actualment al club s’està realitzant un campus d’estiu de natació, waterpolo i s’està constatant un interès pel pàdel a nivell de nens i joves. De cara a la temporada vinent s’estan plantejant noves idees que s’han d’acabar de madurar.

-Quin és el gran repte que tens com a presidenta per al CN Martorell?

-Tenim dos grans reptes: treballar des d’un model de gestió basat en la transparència i la participació. Tant jo com a presidenta com tota la junta tenim la visió de aconseguir que els nostres fills es formin i s’eduquin en l’esport. La nostra intenció és formar en aquest ordre: persones, esportistes, i per últim, nedadors, waterpolistes i jugadors de pàdel. Transmetre els valors de l’esport i millorar la comunicació i la participació dins del club. Volem donar tranquil·litat als socis i demanar-los la seva confiança per tal de portar a terme la tasca que tenim per endavant. Som en el nou càrrec des del 2 de juliol i tenim molta feina per fer. Necessitem de tots perquè el club funcioni. Per últim lamentem des de la Junta les desacreditacions a les que hem estat sotmesos, i que en definitiva fan mal a la bona imatge del club , i a tots els que hi formen part. Només dir a tots els socis que no tenim res a amagar i que sempre anirem amb la veritat per endavant. Sabeu on som i si teniu qualsevol inquietud només ens l’heu de preguntar. Gràcies per confiar en nosaltres.