Exposició fotogràfica del Camp de Treball de Mans Mercedàries a l’Equador

539
Exposició 23è Camp de Treball Mans Mercedàries
Exposició 23è Camp de Treball Mans Mercedàries

El vestíbul del Complex Educatiu Torrent de Llops acull aquest mes l’exposició fotogràfica sobre el 23è Camp de Treball de Mans Mercedàries. L’ONG va marxar aquest estiu a col·laborar en les tasques de reconstrucció de dos centres educatius que havien estat devastats pel terratrèmol que va assolar l’Equador l’any 2016.

L’ONG Mans Mercedàries va centrar aquest any 2017 les seves accions solidàries a l’Equador, amb l’objectiu de reconstruir dues escoles malmeses pel terratrèmol que va patir aquest país de l’Amèrica del Sud el 2016. A principis d’aquest any es van iniciar les accions per restaurar els dos centres educatius, en els què estudien prop de 800 nens i nenes des de Primària i fins a Batxillerat. Es tracta de les UE María Mercedes i Mercedes, de Junín i Calceta respectivament, dues petites ciutats de la zona costanera del país, separades per tan sols 12 quilòmetres.

Entre el 6 de juliol i el 8 d’agost, una desena de cooperants de l’ONG Mans Mercedàries, provinents de Martorell i Sant Andreu de la Barca, va viatjar al país centreamericà per tal d’aportar mà d’obra en la reconstrucció de les aules malmeses. Els voluntaris van compartir uns dies amb les comunitats mercedàries de l’Equador, els alumnes i els integrants de la comunitat educativa, amb els quals van realitzar tallers, van decorar les parets de les escoles amb murals i van conèixer de primera mà el testimoni dels qui van viure el terratrèmol. També van quedar meravellats de la capacitat del poble per aixecar-se i tornar a començar de nou.

L’exposició fotogràfica del 23è Camp de Treball de Mans Mercedàries a l’Equador es podrà visitar al vestíbul del Complex Educatiu Torrent de Llops fins el 20 d’octubre. Aquell mateix dia, els cooperants faran una xerrada sobre la seva experiència a l’auditori del Centre Cultural, a les 20.00h.

Galeria d’imatges 23è Camp de Treball a l’Equador