Fem Vila celebra la Setmana del Comerç amb uns concorreguts tallers de cuina

597
Tallers de cuina del Fem Vila. Setmana del Comerç
Tallers de cuina del Fem Vila. Setmana del Comerç

L’Associació de Comerciants Fem Vila ha celebrat la 3a Setmana del Comerç amb uns tallers de cuina a El Círcol i la Rostisseria Carla. Les sessions diàries van engegar dimarts passat i es perllongaran fins aquest dissabte 30 de març, i es calcula que hi hauran passat unes 75 persones. L’objectiu és promoure productes de proximitat que es poden trobar als establiments associats del barri.

A falta de les dues darreres sessions, des del Fem Vila es fa una valoració molt positiva d’activitat “proposada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya dins la Setmana del Comerç, a la que molts municipis s’hi han adherit i en la que la nostra associació hi ha participat amb aquests cursos i amb un taller d’instagram professional per als comerciants”, ha destacat el president de Fem Vila, Óscar Monge. Ell mateix afegeix que “la idea és promoure aliments que es poden trobar als comerços que formen part del Fem Vila”. Una desena d’aquests han aportat els aliments.

Óscar Monge, president de l'Associació de Comerciants Fem Vila

María Sánchez i Fran del Castillo, de l’empresa Pimienta y Limón, -organitzadora de tallers i esdeveniments de cuina per a empreses i particulars-, han impartit els tallers, que van començar dimarts a la Rostisseria Carla, amb una sessió de cuina tradicional elaborant guacamole, broquetes, tartaletes de gambes o bombons salats: “Hem ensenyat a fer un sopar ràpid quan convides als amics i no pots estar tot el dia cuinant”, comenta Sánchez.

María Sánchez
Tallers de cuina del Fem Vila. Setmana del Comerç. Fran del Castillo i María Sánchez
Tallers de cuina del Fem Vila. Setmana del Comerç. Fran del Castillo i María Sánchez

Des de dimecres, les sessions s’han fet a El Círcol, tractant la cuina vegana -fent cuscús o magdalenes de poma i canyella-; cuina per a infants de 6 a 12 anys el dijous i divendres -on han après a fer pizzes saludables amb base de pastanaga, galetes i un concurs d’olors d’aliments- i finalment, un taller de cuina japonesa aquest dissabte 30 de març d’11.00 a 13.00h.

Sánchez, explica que “aquí a Martorell estem fent tallers per a un màxim de 15 persones, ja que volem que els participants aprenguin més. El taller infantil ha tingut moltes sol·licituds i hem fet un segon grup”.

María Sánchez

En total, s’han inscrit unes 75 persones i ha quedat llista d’espera. Fem Vila preveu organitzar un segon taller de cuina japonesa d’aquí a unes setmanes per incloure tothom qui s’ha quedat fora de la primera edició.