L’associació Fem Vila invoca bruixes, mags i éssers mitològics en la fira ‘Martorell esotèric’

1937
Martorell esotèric. Fira de bruixes
Martorell esotèric. Fira de bruixes

L’associació de comerços i serveis del nucli antic Fem Vila ha celebrat una fira esotèrica, aquest divendres i dissabte, que ha convidat a recórrer els racons més tenebrosos de La Vila. Els carrers s’han omplert de parades d’artesania, tiradors de cartes, endevinadors del futur, fabricants de pocions i tot tipus de personatges trets de les llegendes de bruixes.

Òscar Monge, president de l’associació Fem Vila, ha quedat sorprès de la bona acollida que ha tingut la fira, per ser la primera vegada que n’organitzaven una d’aquesta temàtica. “Molta gent ens ha trucat interessant-se, i s’ha fet molta repercussió als mitjans de comunicació i xarxes socials. Hi ha molta gent a qui li atrau el món del tarot, els amulets i l’esoterisme”, ha dit.

Òscar Monge, president Fem Vila

A banda de les parades esotèriques i alimentàries, els visitants han gaudit de cercavila amb els Faunos, dansa aèria, roda alemanya, l’hora de la taverna i pocions màgiques, concert de Bols de Quars, passeig de les bruixes pel mercat, l’olla dels desitjos, espectacle de foc i queimada popular. Al Círcol s’han fet dues conferències sobre vidència i tarot, i sobre màgia blanca i negra.

Rememorant Àngela Benaca, bruixa de Martorell

L’Aula de Teatre ha representat als jardins de l’Enrajolada Casa-Museu Santacana el judici a la bruixa martorellenca, Àngela Benaca. Isabel Valdivieso, actriu que ha representat el paper protagonista, ha explicat que a Benaca “la van acusar de bruixeria, però ella l’únic que feia era ajudar la gent amb els seus coneixements d’herbes guaridores i remeieres. Quan Felip III va visitar Montserrat, va fer estada a Martorell i el seu metge es va allotjar a casa d’Àngela Benaca. Allà van tenir oportunitat d’intercanviar coneixements. Un mercader a qui no li va encertar el futur dels seus negocis, va acusar Benaca de bruixeria, però se’n va deslliurar, gràcies als seus contactes amb la Cort”, ha explicat.

Isabel Valdivieso, actriu