‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ convoca el 9è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord

583

Aquest dilluns, 6 de novembre, s’ha obert el termini per inscriure’s al 9è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, que romandrà obert fins el dia 19 de febrer de 2018. La inscripció i documentació haurà de ser lliurada als serveis d’atenció a emprenedors dels ajuntaments participants en la convocatòria. En el cas de Martorell, al Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa.

El concurs, que té cinc categories, busca augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals.

Amb la dinamització supramunicial d’aquestes accions es pretén incrementar la creació de noves empreses contribuint al seu consolidament i enfortir d’aquesta manera el teixit econòmic del territori. Un altre dels objectius plantejats és també potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostre comarca.

Categories i premis

En aquesta recuperada edició dels premis es proposen cinc categories diferents que detallem a continuació:

Millor empresa en creació de llocs de treball: Premi de 3.000 €. Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.

Millor empresa en el sector comerç: Premi de 3.000 €. Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.

Millor empresa en el sector serveis: Premi de 3.000 €. Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.

Millor iniciativa empresarial promoguda per aturats de llarga durada: Premi de 3.000 €. Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.

Millor idea jove de negoci: Premi de 3.000 € (1.500 € per al centre d’ensenyament i 1.500 €, per al guanyador o grup de guanyadors) i publicació de la millor idea jove de negoci al diari La Bústia (diari del Baix Llobregat Nord).

En cas de quedar desert algun dels premis previstos, el seu import es podrà destinar als altres premis establerts, de manera proporcional a cada categoria.

Requisits dels participants

Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.

S’exclouen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública. Tampoc podran participar-hi aquelles empreses que hagin estat premiades.

Millor empresa en creació de llocs de treball: Es valorarà la trajectòria de l’empresa en la creació de llocs de treball, des de la seva creació fins a l’actualitat. També es tindrà en compte la tipologia de contractes de persones assalariades i/o contractes mercantils (freelance) que estableixen una continuïtat en la trajectòria de l’empresa i la qualitat de les condicions de treball.

Millor empresa en el sector comerç: Es valorarà la trajectòria de l’empresa, tenint en compte la utilització d’elements innovadors, diferencials de la competència i les accions de promoció en l’establiment, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.

Millor empresa en el sector serveis: Es valorarà la trajectòria de l’empresa, tenint en compte la utilització d’elements innovadors, diferencials de la competència i les accions de promoció, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.

Millor iniciativa empresarial promoguda per aturats de llarga durada: L’Institut Nacional d’Estadística (INE) defineix la taxa d’atur de llarga durada com “les persones aturades que porten dotze mesos com a mínim fent una recerca de feina i no n’han trobat en aquest període”.

Millor idea jove de negoci: Premi adreçat a treballs realitzats per alumnes de 4t d’ESO, de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà o superior de centres d’ensenyament secundari ubicats a qualsevol dels municipis del Baix Llobregat Nord. Els projectes s’hi podran presentar de forma individual o en grups d’alumnes i podran ser presentats per alumnes matriculats el curs actual o el curs anterior.

La inscripció i documentació haurà de ser lliurada al registre general de l’Ajuntament corresponent fins al 19 de febrer de 2018.

Programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’

El concurs s’emmarca en el programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’, iniciat al 2014, permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l’esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores. Amb el desenvolupament d’una actuació de les característiques d’aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s’amplia i completa l’oferta de serveis a les empreses del territori.

El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.

www.moliempresa.cat