Ferm rebuig a totes les violències contra les dones en la lectura del manifest del 25N

723
Dia Internacional contra Violència Masclista

L’Ajuntament de Martorell s’ha sumat aquest 25 de novembre a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista. A les 12.00h, s’ha fet la lectura del manifest conjunt elaborat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Lleida, Girona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. L’acte ha servit per denunciar qualsevol expressió de violència vers les dones, fer visible aquesta problemàtica i transformar la realitat.

La regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau, ha estat l’encarregada de llegir el manifest que ha recordat que “les violències contra les dones persisteixen any rere any, en una societat patriarcal que es resisteix a perdre un statu quo que situa les dones en una posició de desigualtat. Les dones hem trencat el silenci i no farem ni un pas enrere”.

“Les dones hem posat nom a unes violències sexuals fins ara naturalitzades i minimitzades, hem perdut la por a assenyalar i denunciar els agressors i volem situar al seu lloc la vergonya que suposa patir una agressió sexual, perquè ja no ens volem culpabilitzar més”.

El text ha emfasitzat que “encara avui es fa imprescindible seguir treballant conjuntament amb la implicació de totes les administracions i agents socials”, i ha reconegut “la força, el coratge i la valentia de les dones, de les supervivents i de les que han estat assassinades, de les que han trencat el silenci i de les que lluiten dia a dia per fer-ho”.

Manifest Dia Internacional contra la Violència Masclista

L’acte ha acabat amb la lectura d’algunes cites de dones que al llarg dels segles han lluitat contra la violència i el masclisme, acompanyada d’una peça de guitarra a càrrec de Kiko Valín, professor de l’Escola Municipal de Música.

Lectura cites dones

Els actes per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista a Martorell continuen aquesta tarda. A partir de les 18.30h, a la rambla de les Bòbiles s’iniciarà la Marxa nocturna contra les violències i assassinats masclistes que passarà per la plaça del Vi i arribarà fins a la plaça de la Vila. Una activitat organitzada pel Col·lectiu Feminista de Martorell.

‘Donem-li veu, donem-nos veu’ és la tertúlia que acollirà El Círcol dimecres, a les 18.00h, amb dones de Martorell que explicaran la seva experiència per donar veu a la lluita contra les violències vers les dones. En finalitzar, s’obrirà l’exposició Etiquetes, una intervenció artística de Pili Pico per denunciar l’abús contra la dona ja sigui per com vesteix o pel seu aspecte, ha explica la regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació, Belén Leiva.

Belén Leiva, regidora d'Igualtat

Divendres, 29 de novembre, a les 10.00h, tindrà lloc a El Círcol una jornada formativa a càrrec de professionals del Servei d’Intervenció Especialitzada de Sant Feliu de Llobregat amb el títol ‘La violència masclista en les diferents etapes de la vida de les dones’.

Per últim, dimecres, 4 de desembre, a les 9.30h, a la Casa de Cultura de la Vila, hi haurà un taller de sensibilització sobre igualtat de gènere i prevenció de la violència. Anirà a càrrec de la responsable del Servei d’Informació i Atenció a la Dona de l’Ajuntament de Martorell, Carme Cordón, adreçat a les persones participants al programa CAL Coneix Martorell.