Fermí Fernàndez interpreta ‘El sommelier’ dissabte a El Foment

646
'El sommelier'
'El sommelier'

L’actor Fermí Fernàndez torna a Martorell aquest dissabte, 23 de març, per representar el monòleg El sommelier al Teatre El Foment, a les 21.30h. Poques vegades es té l’oportunitat d’anar a una classe magistral amb el millor sommelier del món. El públic assistirà a un tast molt especial on no només provarà un gran vi, sinó que el maridarà amb la vida, sensacions i experiències del protagonista.

El sommelier és un monòleg d’humor negre escrit pel mateix Fermí Fernàndez, amb la col·laboració de l’escriptor i dramaturg Toni Orensanz i dirigit pel també actor Toni Albà. Fernàndez es transforma en Romano Lentini, el millor sommelier del món, qui ha desenvolupat la seva capacitat olfactiva més enllà de la seva professió, fins al punt que l’ha convertit en un tret obsessiu i malaltís de la seva personalitat. Tot tastant un dels seus grans vins preferits, Lentini acaba confessant davant del públic els seus instints més íntims secretament guardats.

Fernàndez, qui va ser el pregoner a la Festa del Roser l’octubre passat, ja va afirmar a la seva intervenció que “aquesta història em va permetre aprofundir en la complexitat del món del vi, la seva màgia i la seva veritat indiscutible. Va ser fascinant poder parlar amb sommeliers, perfumistes i elaboradors de vi i cava; comprovar que, darrere cada ampolla, hi ha milers d’històries de dedicació, frustració i amor per la terra”.

Fermí Fernàndez, actor

L’actor va confessar ser “incapaç de notar un matís de regalèssia, fruita madura o notes de fonoll a l’hora de tastar un vi”, però sap distingir si li agrada o no i, al final, es tracta d’això. “El millor vi és el que a un li agrada, el que et regala un moment de felicitat”.

“És una obra diferent perquè, no només vas a veure teatre, sinó que vas a beure i a menjar. Quan vam crear aquesta obra sempre vaig voler tornar al pa i circ dels romans. No vull estirar la gent perquè vinguin a menjar, però sí perquè gaudeixin de molts dels plaers que hi ha a la vida: veure una obra de teatre, menjar i beure”, va animar.

Fermí Fernàndez, actor

El preu de l’entrada per veure El sommelier és 8 euros la general i 10 euros la preferent. Entrades anticipades a la venda a El Foment el divendres, 22 de març, de 19.00 a 21.00h: 6 euros general, 8 euros preferent (Amics d’El Foment, 5 o 7 euros).

'El Sommelier', d'El Foment