Fernando Ferrer guanya el premi a la millor idea emprenedora d’automoció del programa ‘Accelera Martorell’

1556
Participants i guanyador 1r concurs 'Accelera Martorell'
Participants i guanyador 1r concurs 'Accelera Martorell'

El Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa ha acollit aquest dijous la cloenda del 1r programa ‘Accelera Martorell: Solucions innovadores de la indústria 4.0 en el sector de l’automoció’, i el lliurament del premi a la millor idea emprenedora en aquest àmbit. Fernando Ferrer s’ha alçat amb el guardó pel projecte ‘Test de fissures amb automòbils mitjançant mètodes no invasius amb ultrasons’.

El repte de l’emprenedor Fernando Ferrer de l’empresa F2R Automation consisteix en substituir l’actual test monsònic, que les grans empreses d’automoció realitzen per detectar fissures a les carrosseries dels vehicles, per un sistema d’ultrasons que, segons ha explicat, automatitzaria el procés, abaratiria costos i n’augmentaria la fiabilitat. Ferrer s’ha emportat 2.500 euros i un any d’allotjament gratuït al Viver del Molí Empresa.

Fernando Ferrer, guanyador premi

La resta de projectes presentats han estat ‘Optimització i connectivitat tecnològica/digital de processos industrials’ de Francesc Barberà; ‘SEAT Eco Elèctric Autocharger’ d’Isidro Ferrer; ‘Indústria 4.0 en empreses auxiliars d’automoció’ de Javier Ramón, i ‘Robmatec. Automatització amb robots col·laboratius’ de José Antonio Martínez, Irene Barón i Cristina Molina.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha dit que “la indústria de l’automoció necessita idees brillants perquè és el segon sector que genera més Producte Interior Brut (PIB) a Catalunya, darrere el turístic, i Martorell amb SEAT n’és la capital. Estem ben posicionats, però no podem fallar. Necessitem aprofitar el talent que tenim”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, ha felicitat els participants pels bons projectes però, sobretot, per la seva bona actitud i aptitud. Als emprenedors que no han pogut guanyar el premi els ha encoratjat a no defallir i seguir lluitant per fer realitat les seves idees.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica

“Hem quedat molt sorpresos del nivell dels projectes que heu presentat. Pensàvem que, en tan poc temps, es podria madurar menys un projecte, però ha estat tot el contrari. La feina que s’ha fet és molt bona, la gent que hi heu treballat hi heu cregut. Per això, hem demanat que pugueu presentar les vostres idees davant el sector de l’automoció, ja que són els que realment us poden entendre i obrir moltes portes”, ha apuntat Teresa Casanovas, directora del Consorci de Formació Professional d’Automoció (CFPA).

Teresa Casanovas, directora CFPA

El gerent del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), Josep Nadal, ha afirmat que “això no pot quedar aquí, no només seguirem apostant per altres projectes d’emprenedoria, sinó que intentarem acostar-vos al màxim tot aquest sector al qual representem amb més de 200 empreses, més del 80% de les quals industrials. Posarem a disposició de la indústria tota aquesta actitud que teniu”.

Josep Nadal, gerent CIAC

L’acte de lliurament del premi a la millor idea emprenedora en l’àmbit de l’automoció ha servit per cloure el programa ‘Accelera Martorell’, impulsat pel Centre de Promoció Econòmica, el CFPA i el CIAC. Aquesta iniciativa s’ha emmarcat en el programa ‘Primer de Preacceleració’ de la Generalitat de Catalunya, que vol estimular l’emprenedoria d’empreses que volen créixer a través de la innovació i la tecnologia.

Els 17 alumnes seleccionats per participar en el programa han rebut formació especialitzada gratuïta i subvencionada de 150 hores (105 hores de formació tecnològica especialitzada i 45 hores de formació empresarial) a càrrec de professionals del sector, i 100 hores de tutories amb mentors especialitzats.