Festa del Medi Ambient amb tallers infantils per fomentar el reciclatge i el civisme

837
Campanya Juga Net, amb tu tots guanyem
Campanya Juga Net, amb tu tots guanyem

L’Ajuntament de Martorell ha presentat, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el passat 5 de juny, la campanya ‘Juga Net, amb tu tots guanyem’. Aquest matí de diumenge s’ha aprofitat la Fira del Comerç i Medieval per donar a conèixer la campanya per tal que, entre tots, fem un Martorell més net i més sostenible. A la rambla de les Bòbiles s’han fet tallers per a tota la família, s’ha repartit xocolata desfeta amb melindros i s’ha donat informació de la campanya.

Durant aquesta setmana, s’ha enviat a totes les llars de Martorell una carta explicativa de la campanya amb un tríptic informatiu i un iman obridor en el qual surt el telèfon per sol·licitar la recollida gratuïta de trastos vells. L’iman obridor també s’ha repartit aquest matí durant la festa. Com assenyala el regidor de Medi Ambient, Adolf Bargués, “el que estem fent és educar per evitar les barbaritats que s’han fet fins ara. Per això, hem organitzat un conjunt de tallers per a la canalla: un per reduir l’ús de plàstics, un altre de plançons, un de dibuix, de bossetes aromàtiques per a l’armari i un parxís per aprendre a reciclar”.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient

Un dels aspectes destacats d’aquesta campanya és el servei gratuït de recollida de trastos vells que engloba tot el municipi i al qual s’hi poden acollir tots els ciutadans particulars. L’objectiu és evitar abandonaments a la via pública de trastos vells com mobles, vidres plans, fustes, matalassos, electrodomèstics i similars. El regidor apunta que “fent bé la feina, estalviem i contribuïm a fer un món més sostenible: llançar l’escombraria tota junta, el cost de recepció als abocadors és un que no te res a veure amb el de si es fa separat. La tria aporta un ingrés a les arques municipals i això permet que el cost de la recollida d’escombraries s’abarateixi”.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient

La campanya per millorar la recollida selectiva també contempla la col·locació d’uns adhesius als contenidors amb el lema ‘Tot dins’ per tal de conscienciar del perills que comporta deixar escombraries fora dels contenidors. Bargués insisteix que “el punt en el que cal fer un major incís és aconseguir que tothom dipositi la brossa a dins del contenidor i no a fora. Recordem que els residus voluminosos s’han de portar a la deixalleria o demanar el servei de recollida a la regidoria de Medi Ambient”.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient

El servei de recollida es fa els dilluns i els dijous pels matins i només s’ha de trucar al telèfon 93.775.34.34 de dilluns a divendres de 8.00h a 15.00h amb un mínim de 2 dies d’anterioritat. El dia abans de la recollida concertada, entre les 21h i les 24h, el ciutadà dipositarà els trastos vells a la vorera just davant del seu portal, recolzats a la façana o a la línia d’arbres, sense obstaculitzar el pas dels vianants. Si el carrer és molt estret i de difícil accés, haurà de deixar-los a la cantonada més propera que tingui prou amplitud.

L’Ajuntament disposa d’altres serveis com la recollida de paper i cartró comercial, al qual s’hi poden acollir totes les activitats comercials adscrites al servei municipal i que no disposen d’un servei de recollida específic o propi. A això cal afegir els serveis de deixalleria fixa i mòbil.

Fira del Comerç i Medieval a la rambla de les Bòbiles

Els comerços locals i medievals han omplert, dissabte i diumenge, la rambla de les Bòbiles. La fira del Comerç al carrer és el gran aparador de l’associació de comerciants i empresaris Nou Martorell. Per altra banda, els medievals han ofertat productes més artesanals.

En total, s’han agrupat a la cita més de 100 estands, mercaders i actors. Fins a les 22.00h restarà oberta al públic i els visitants encara poden gaudir, aquesta tarda de la cercavila (17.30h), teatre (18.40h), exhibició d’aus (19h), circ Bufonades (20h), cercavila (20.30h) i final amb La Mort i el seu seguici.