Festival a benefici de la nova residència de l’Arc de Sant Martí, que començarà a aixecar-se el 31 de maig

1605
23è Festival Benèfic Arc de Sant Martí
23è Festival Benèfic Arc de Sant Martí

La platea d’El Progrés s’ha omplert aquest vespre d’espectadors disposats a gaudir dels èxits del musical Mamma Mia. Els intèrprets han estat els usuaris, familiars i voluntaris de la Fundació Arc de Sant Martí, que han posat tot el seu esforç i dedicació perquè el 23è Festival Benèfic de l’entitat fos tot un èxit. Els diners recaptats es destinaran a la construcció de la nova residència per a persones amb discapacitat, la primera pedra de la qual es posarà el 31 de maig.

Una cinquantena de membres de l’Arc de Sant Martí han coreografiat i interpretat les cançons més conegudes del grup suec Abba, abillats amb un vestuari molt elaborat i fent paleses les hores d’assaig al darrera. A banda de l’espectacle, la cita ha comptat amb una tómbola gegant amb centenars de regals cedits per empreses i entitats de la comarca.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha recordat que “ara fa un any vam anunciar aquí la construcció de la nova residència. El projecte és molt engrescador, els usuaris estan encantats i jo també perquè, quan deixi de ser alcalde, del que em sentiré més orgullós és d’haver contribuït a fer-lo realitat”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Les nostres portes estan obertes per a totes aquelles persones que ho necessitin. El nostre dia a dia té sentit per l’intent constant d’oferir qualitat de vida a les persones amb discapacitat. Expliquem idees i projectes que es converteixen en realitat perquè persones com vosaltres ens feu costat”, ha destacat la presidenta de l’Arc de Sant Martí, Juani González.

Juani González, presidenta Fundació Arc de Sant Martí

Els diners aconseguits amb la cita benèfica, que l’entitat donarà a conèixer els propers dies, serviran d’impuls per a la construcció de la nova Residència de la Fundació Arc de Sant Martí, que s’aixecarà al costat del Centre d’Atenció Diurna de l’avinguda del Camí Fondo. L’edifici tindrà 2.000 metres quadrats. Es distribuirà en un soterrani de serveis, totalment accessible, i 3 plantes amb 20 habitatges. Cadascun d’ells comptarà amb espais comuns i privats: habitacions individuals o dobles fins una capacitat total per a 48 persones, per donar la màxima autonomia possible als usuaris, segons ha detallat la gerent de la fundació Rosa Cadenas.

Rosa Cadenas, gerent Fundació Arc de Sant Martí

L’Ajuntament de Martorell es farà càrrec de la meitat del cost total, uns 1,5 milions d’euros. L’acte de col·locació de la primera pedra és previst pel proper dijous, 31 de maig, coincidint amb el 10è aniversari del Centre d’Atenció Diürna. Les obres de la residència podrien estar enllestides a finals d’any.