Finalitza el taller d’intercanvi d’experiències de mares i pares de fills adolescents

350

Aquest dilluns al vespre ha finalitzat la tercera i darrera sessió del taller per a famílies titulat Acompanyar els nostres fills adolescents en la presa de decisions, celebrat en tres sessions al Complex Educatiu. La pedagoga Laura Fontana ha impartit un taller molt pràctic d’intercanvi d’experiències a un grup d’una quinzena de pares i mares. A través de compartir les diverses problemàtiques, els usuaris s’han sentit més alleugerits en les problemàtiques que sorgeixen amb fills adolescents.

El curs ha estat coordinat pel departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell a partir de l’oferta que proposa cada any la Diputació de Barcelona. S’ha desplegat en tres sessions celebrades els tres darrers dilluns, i ha tingut una durada total de 6 hores. Cada sessió ha versat al voltant de temes plantejats per la pedagoga i membre de la cooperativa Arrels Laura Fontana: l’adolescència en sí, el clima familiar que en genera i l’acompanyament en la presa de decisions importants en l’àmbit acadèmic i laboral.

Un moment difícil per fills i pares
Per Fontana, “és un curs molt pràctic, perquè mares i pares vegin que en explicar les problemàtiques que sorgeixen en el dia a dia amb els seus fills adolescents hi ha molts punts en comú”. Un fet que els alleuja l’ansietat que sovint tenen, i que per la pedagoga “es genera perquè la personalitat dels nois i noies està en una fase molt irregular i complicada, i als pares els genera molta més inseguretat”. La pedagoga afegeix que “els nens desperten el procés per fer-se adults i això provoca molts dubtes en els pares sobre el camí que seguiran els seus fills. És un procés dolorós, perquè el fet que els fills es facin grans suposa una separació, però alhora entre els nois i noies hi ha voluntat de fer-se grans en algunes coses i en d’altres no”.

Posar en comú experiències
Una de les usuàries del curs, l’Àngels Campmany. Destacava que “tinc dues filles bessones en edat adolescent, i aquets curs m’ha anat molt bé per posar en comú amb altres pares i mares problemàtiques comunes. Veure que hi ha altra gent que viu experiències molt similars a les teves t’alleuja molt”.

Fernández lloa el bon funcionament del taller
La tècnica d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell, Dolors Fernández, ha destacat que “el curs ha funcionat molt bé. Hem tingut una mitjana d’una quinzena de famílies participants, i això ens encoratja a seguir demanant-ne a la Diputació per posar-los al servei de pares i mares de Martorell”. Aquest ha estat el tercer taller proposat pel departament aquest curs, després d’haver-ne fet un sobre èxit escolar i dificultats entre nens i nenes de primària (de 6 a 12 anys) a l’octubre, i un altre per a infants de menys de 6 anys, d’optimització de recursos en els moments de joc amb les seves famílies.