Finalitzen les obres de millora a vuit centres educatius de Martorell

1346
Escola Els Convents
Escola Els Convents

Les obres de millora previstes per aquest estiu a vuit centres educatius de Martorell han finalitzat. Aprofitant les vacances escolars, l’Ajuntament de Martorell ha dut a terme una sèrie d’actuacions, consensuades conjuntament amb representats de cada centre, en base a les necessitats tècniques i de manteniment de les infraestructures, i educatives del professorat i alumnat.

La regidora d’Ensenyament, Sole Rosende, ha detallat que a l’Escola Mercè Rodoreda s’ha ampliat el magatzem exterior de l’AMPA i s’han pintat al terra del pati de primària i infantil fins a set jocs tradicionals com el tres en ratlla, la xarranca o el twister.

Escola Mercè Rodoreda

A l’Escola José Echegaray, segons Rosende, “s’ha reformat el lavabo d’educació infantil, s’ha creat un magatzem i s’han pintat vestíbul i vàries aules”. L’Escola Juan Ramón Jiménez ja disposa d’una nova aula de tutoria, i a Els Convents s’ha finalitzat la segona de les tres fases previstes de remodelació del pati. En aquesta segona fase “s’han allargat els porxos de les aules d’infantil per tal que tinguin una zona d’esbarjo exclusiva”. L’any passat ja es va dur a terme la primera fase, que va consistir en la remodelació del sorral i la zona de jocs infantils, i la instal·lació d’una rampa d’accés per millorar l’accessibilitat.

Escola Els Convents

Sole Rosende ha apuntat que a l’Escola Vicente Aleixandre “s’ha refet el lluernari i s’han pintat nombroses aules”. A la Llar d’Infants Pont d’Estels s’ha enllestit l’última aula de les que restaven pendents de rehabilitar i s’han penjat nous tendals, i a Les Torretes i Cal Nicolau s’ha repassat la pintura.

Sole Rosende, regidora d'Ensenyament

Les accions integrals programades per aquest estiu s’han donat per finalitzades i s’emmarquen dins del pla iniciat l’any 2016 de millora, reparació i manteniment dels centres educatius públics de primària, llars d’infants i escoles municipals. La inversió total, des de l’inici del pla, ha estat de més d’un milió d’euros.

Les intervencions a les escoles no s’aturaran al llarg de l’any. La regidora ha indicat que “les tasques de manteniment de menys envergadura que no entorpeixin el funcionament de les classes i horaris lectius s’aniran fent al llarg del curs 2019-2020”.

Sole Rosende, regidora d'Ensenyament

“L’educació és un servei primordial i des de l’Ajuntament de Martorell volem que els equipaments tinguin unes condicions òptimes per garantir el benestar dels espais d’aprenentatge i convivència dels docents i alumnes”, ha subratllat.