Fonollosa: “Aquest no serà l’últim cop que La Fura faci una preestrena a Martorell”

860
Preestrena de C.A.T.H.A.M.O.S

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha avançat que la preestrena de l’espectacle C.A.T.H.A.M.O.S no serà la darrera que La Fura dels Baus faci a Martorell. Ho va anunciar ahir al vespre acompanyat del director artístic de la companyia, Carlus Padrissa. Fonollosa va destacar la gran sintonia que hi ha entre l’Ajuntament i la Fura, i va oferir-los Ca n’Oliveras sempre que el necessitin per a futurs muntatges a canvi de ser els amfitrions de la preestrena. A l’espectacle hi van assistir prop d’un miler de persones i hi van participar la Coral Ars Nova, el seu director, Xavier Pagès, i la soprano martorellenca, Alba Fernández. Escoltem l’alcalde en els parlaments previs a l’inici del workshow.

“A Martorell disposem d’un espai com és Ca n’Oliveras que sembla que a La Fura els funciona molt bé, i tenim amb la companyia una gran sintonia. Per això hem parlat amb el Carlus de la possibilitat que el facin servir quan el necessitin a canvi que les preestrenes les facin aquí. I ha dit que no hi ha cap problema”. Així ho destacava Fonollosa en els parlaments previs a l’inici del workshow de l’òpera T.H.A.M.O.S, que la companyia estrenarà el pròxim 24 de gener a Salzburg, en el marc de la Mozart Week del Mozarteum.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

C.A.T.H.A.M.O.S., va ser un tast de l’òpera T.H.A.M.O.S, que la companyia estrenarà el pròxim 24 de gener a Salzburg, en el marc de la Mozart Week del Mozarteum. Prop d’un miler de persones van assistir a la preestrena amb invitació prèvia i sistema de taquilla inversa, és a dir, al final de l’espectacle, els espectadors podien fer un donatiu per cobrir part de les despeses. En el muntatge hi van prendre part prop d’un centenar de persones, amb les veus martorellenques de la Coral Ars Nova i de la soprano Alba Fernández; i la música en directe de l’orquestra del Cercle Artístic de Barcelona, dirigida per un altre martorellenc, Xavier Pagès. Per la seva banda, Padrissa va explicar que T.H.A.M.O.S. és una reinterpretació de l’òpera de Mozart portada a l’actualitat, que tracta de com alliberar-se de les noves formes d’esclavitud del nostre temps.

Carlus Pedrissa, director artístic de La Fura

T.H.A.M.O.S reinterpreta l’obra del mateix títol de Mozart en un format que no s’ha representat mai. Mescla aquesta òpera creada pel músic als 17 anys amb una altra obra seva, La Flauta Màgica, i una banda sonora algorítmica composta per Urbez Capablo.

Fruit del conveni signat entre l’Ajuntament de Martorell i La Fura dels Baus, la companyia tornarà a Martorell el mes d’abril per encarregar-se de crear la representació de la llegenda del pont del Diable durant la propera Fira de Primavera.