Fonollosa arrenca un compromís del govern central per a l’empresa Inovyn Solvay

362

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha arrencat un compromís de tots els grups parlamentaris de la comissió d’Indústria i Energia del Congrés dels Diputats (PP, PSC, IU-IC, CDC, UDC i ERC) per trobar una solució per a l’empresa Inovyn Solvay perquè hi hagi garanties de mantenir la inversió i els llocs de treball a la planta amb seu al municipi. La trobada va tenir lloc ahir al Congrés a Madrid on també hi van ser el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, i el president del comitè d’empresa, Jordi Calvo.

L’Ajuntament de Martorell ha fet un pas més per garantir la continuïtat de la producció i els llocs de treball de la planta d’Inovyn Solvay, amb seu al municipi. Aquest dimecres va tenir lloc en una sala de juntes del Congrés dels Diputats una trobada entre represenants municipals, de l’empresa i de la comissió d’Indústria i Energia.

L’alcalde Xavier Fonollosa explica que “la trobada va anar força bé amb una postura unànime dels grups parlamentaris a favor de l’empresa i el compromís personal del portaveu de la comissió. Aquest compromís passa per buscar alternatives perquè l’empresa no hagi de suportar el cost econòmic i, per tant, no hagi de prescindir dels treballadors i tancar les portes que és l’anunci que ha fet Inovyn Solvay si no hi ha una resolució favorable”.

Garantir els llocs de treball
Inovyn Solvay va quedar fora de la subhasta del contracte elèctric. La resolució del Ministeri d’Indústria i Energia implica que l’empresa no pugui esdevenir proveïdora del servei d’interrompibilitat durant els exercicis 2015 i 2016. Fonollosa creu que “tècnicament els incompliments no estan massa demostrats i, tot i no entrar en valoracions tècniques, la sanció és exagerada i pot tenir unes conseqüències greus en cas d’un hipotètic tancament de l’empresa”.

Els representants de l’Ajuntament de Martorell van defensar la importància de garantir els 500 llocs de treball directes i 2.000 més, d’indirectes perquè “són ocupació consolidada, és a dir, que no és precària ni temporal”, apunta l’alcalde.

En la trobada, Fonollosa diu que “vam demanar-los sensibilitat en aquesta qüestió perquè si hi ha voluntat política hi ha moltes maneres de resoldre-ho. Fins i tot, el portaveu del PP ens va assegurar que abans que acabi el període de sessions buscaran fórmules amb el ministre i el secretari d’estat d’Indústria i Energia per arribar a una solució. La reunió va ser positiva des d’aquest punt de vista, altra cosa és el que acabi passant, però el compromís hi és”.

Des que es va conèixer la resolució, l’alcalde Fonollosa s’ha adreçat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy i al ministre d’Indústria i Energia, José Manuel Soria. A més, tots els grups municipals de l’Ajuntament de Martorell van aprovar una declaració institucional per defensar els llocs de treball i l’activitat a la planta d’Inovyn Solvay.

Aquest migdia, el ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat una moció a favor dels treballadors de l’empresa Inovyn Solvay amb la presència de l’alcalde, Xavier Fonollosa.