Fonollosa: "CiU té en aquestes municipals un full de ruta clar i ambiciós, però possible"

401

Convergència i Unió va presentar divendres en un auditori ple la llista de les 31 persones per a les properes eleccions municipals del 24 de maig, encapçalada per Xavier Fonollosa. L’alcaldable convergent va lloar la confecció d’un “gran equip”, d’un full de ruta participatiu i en positiu, i d’un programa en el que tan sols es parla de Martorell i de la seva millora social, cultural, esportiva i urbana. Salvador Esteve, que tanca la llista, es va acomiadar fent al·lusió a un relleu necessari, i la número dos, Núria Canal, va definir l’equip com molt heterogeni i entusiasmat.

Xavier Fonollosa va ser presentat com a alcaldable per CiU amb l’eslògan ‘Fem+Martorell’ en un acte al qual van assistir 300 persones, i va destacar que a la seva candidatura “només parlarem de Martorell i de com millorar la vida social, cultural, esportiva i urbana, la qualitat de vida dels martorellencs”. Va destacar que la llista “s’ha confeccionat de manera molt participativa i pensada en positiu”, amb la voluntat de “concentrar-nos a buscar solucions mentre d’altres es recreen en els problemes”.

El candidat va emfasitzar un programa “clar i ambiciós però possible, amb els projectes socials i ajuts a les famílies fets fins ara i que accentuarem, per exemple, en matèria de suficiència alimentària i energètica, mediació hipotecària, ajut social al lloguer, als llibres de text, a les beques menjador i els ajuts individualitzats”. També es va referir a projectes futurs: “la creació del parc fluvial de l’Anoia, la reforma i conversió en passeig de l’avinguda Montserrat i la carretera de Piera, la remodelació del carrer i plaça Pedró, la dinamització del passeig Catalunya o la reurbanització dels barris del Pla i Verge del Carme”.

El fins ara alcalde Salvador Esteve va parlar de “moment especial i necessitat de relleu amb noves persones, noves idees i nova empenta, per continuar fent una bona feina a Martorell” i va destacar que “marxo per voluntat pròpia i perquè crec en el nou equip”, després d’haver encapçalat la llista convergent en set ocasions.

La número dos de la llista, Núria Canal, va destacar que “les 31 persones que formen la llista són persones molt heterogènies, de tots els barris, d’ambients molt diferents i formació molt variada, on es combina el paper de la gent jove i d’altres persones amb molta experiència”.

31 persones a la llista

A la part inicial de la presentació, conduïda per Belén Leiva i Andreu González, es van presentar els 31 integrants de la llista, amb 9 cares noves. Després de Xavier Fonollosa (1), el segueixen Núria Canal Pubill (2), Lluís Esteve Balagué (3), Josep Casasayas Puig (4), Cristina Dalmau Cerdà (5), Lluís Amat Ferrer (6), Belén Leiva Herrera (7), Maria Mercè Morera Santafè (8), Albert Fernández Claramunt (9), Lluís Sagarra Sesé (10), Andreu González Castro (11), Josep Ramon Vigueras Garcia (12), Elisabeth Plaza Tel (13), Jordi Amat Martínez (14), Anna Caballero Alonso (15), Jordi Parera Bayó (16), Mario Céspedes Oliva (17), Elisabet Duran Serres (18), Jusa Artigas Capellades (19), José Ignacio Blázquez Palazón (20), Jordi Bascuñana March (21), Carles Pujol Amat (22), Carlos Martínez Sánchez (23), Meritxell Colell Asturias (24), Conxita Garrigó Rusiñol (25), Montserrat Rojas Morón (26), Míriam Espinar Leiva (27), Carles Martí Amorós (28), Sònia Romero Maeso (29), Francesc Querol Pedreny (30) i Salvador Esteve i Figueras (31).