Fonollosa es reuneix amb la consellera de Justícia per posar les bases del nou edifici judicial

628
Reunió amb la consellera de Justícia, Ester Capella
Reunió amb la consellera de Justícia, Ester Capella

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, s’ha reunit aquest matí amb la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, per tal de posar les bases del nou edifici judicial de Martorell. La trobada, que ha tingut lloc a la seu del Departament de Justícia, ha servit per començar a perfilar els terminis i les condicions del projecte. A la reunió hi ha assistit, també, el regidor Sergi Corral.

L’Ajuntament de Martorell ja va aprovar al Ple Municipal de setembre de 2017 la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per tal d’edificar la futura seu judicial de Martorell en uns terrenys propers a l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Martorell-Central, al barri de Can Carreras.

Aquesta iniciativa arrencava de l’acord a tres bandes -Ajuntament, Generalitat de Catalunya i FGC- per tal de fer possible la construcció d’un edifici en aquesta zona. La modificació urbanística permetrà, a més, que l’espai admeti usos d’oficines i d’administració.

Els nous jutjats són una vella reivindicació del govern municipal, i una necessitat beneficiosa per Martorell i la comarca, davant l’actual situació de disgregació i precarietat dels jutjats ubicats al Solàrium. El nou emplaçament és una zona de fàcil accés a peu i ben connectada amb transport públic (FGC, RENFE, servei d’autobusos i taxi).