Fonollosa: “Estem a un pas de decidir què volem ser, la llibertat és més a prop que mai”

467

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha destacat la importància de la Diada d’enguany per la proximitat que el desig personal i col·lectiu de sobirania sigui una realitat. Ho ha dit a l’ofrena floral que ha tingut lloc aquest dijous al fossar de Sant Bartomeu, on hi ha participat l’ANC, Òmnium Cultural, l’AMCAM, la Penya blanc-i-blava i Assotea.

Fonollosa, acompanyat de tot l’equip de govern, ha manifestat que “la Diada d’enguany és significativa perquè estem a un pas de decidir què volem ser, la porta de la llibertat és més a prop que mai, després de 300 anys on aquest país ha mantingut intactes les seves legítimes aspiracions nacionals, mantenint el reconeixement com a dipositari de la sobirania popular, que volem exercir de manera democràtica, lliure i pacífica”.

“La història ens ha ensenyat que, per a aconseguir aquests anhels, hem d’anar units com un sol poble. Amb el desig personal i col·lectiu que aquests anhels siguin una realitat, us desitjo una bona Diada”, ha reblat.

Esther Mir, membre de l’ANC, ha llegit el manifest, a través del qual ha destacat que “per primera vegada tenim a tocar la possibilitat de constituir un Parlament sobiranista i engegar l’engranatge per ser reconeguts com a estat i decidir lliurement sobre les qüestions del nostre país”.

Mir ha insistit que “només ens en sortirem si som capaços de deixar de banda les diferències que ens poden separar d’aquesta ruta històrica” i ha tancat el seu discurs amb una estrofa del poema Ara mateix de Miquel Martí i Pol.

Participació d’entitats i representació política
El regidor de Cultura, Sergi Corral, ha estat l’encarregat de conduir l’acte protocolari, mentre l’alcalde Xavier Fonollosa i el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, han fet l’ofrena floral en representació de l’Ajuntament. Posteriorment, han dipositat les seves catifes les entitats Òmnium Cultural, AMCAM, Penya blanc-i-blava de Martorell i Assotea. La Coral Ars Nova hi ha interpretat diferents peces musicals, entre elles Els Segadors. En acabar l’acte, han fet la seva ofrena floral representants d’ERC i el PSC.