Fonollosa: "La prioritat és mantenir l’activitat i els llocs de treball a Inovyin Solvay"

376

Unes tres-centes persones han participat, aquest migdia, en la manifestació convocada pel comitè d’empresa d’Inovyn Solvay arran de la resolució imposada pel ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. Una resolució que ha deixat a l’empresa, amb seu a Martorell, fora de l’actual contracte elèctric per aquest any i el que ve. En joc hi ha 500 llocs de treball directes i 2.000 d’indirectes. L’alcalde Fonollosa i altres representants del consistori han assistit, també, a la concentració convocada pel comitè d’empresa de l’empresa.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha assegurat que “des de fa 40 anys, Inovyn Solvay és una de les empreses de referència de Martorell i la comarca i la nostra prioritat és mantenir la continuïtat de la planta i, sobretot, dels 500 treballadors directes i dels 2.000 treballadors indirectes, molts dels quals són veïns de Martorell”.

L’alcalde ha assegurat que “l’exclusió d’Inovyn del mecanisme d’interrompibilitat del sistema elèctric perjudica greument la competitivitat de la planta en un sector molt globalitzat”. L’execució d’aquesta resolució implicarà que l’empresa no pugui esdevenir proveïdora del servei d’interrompibilitat durant els exercicis 2015 i 2016, amb el perjudici econòmic que això comporta.

Fonollosa explica que “malgrat que s’hagi detectat alguns incompliments dels compromisos adquirits, considerem que la resolució d’excloure Inovyn del sistema d’interrimpibilitat d’energia elèctrica per als anys 2015 i 2016 és exagerada i totalment desproporcionada”. L’alcalde ha recordat que l’empresa ha demostrat que els incompliments registrats són imputables a tercers, mentre que Inovyn ha complert amb tots els requisits exigits per Red Elèctrica de España (REE).

Carta dirigida al ministeri d’Indústria

En els darrers dies l’alcalde Fonollosa ha conversat en diverses ocasions amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig amb qui ha coïncidit ha instar al govern espanyol a buscar una solució. “Aquest fet perjudica la competitivitat de la planta de Martorell i les conseqüències d’aquesta resolució podrien ser molt greus”. Fonollosa també ha conversat amb representants de l’empresa i del comitè d’empresa.

En breu, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, enviarà una carta dirigida al ministeri d’Indústria, Energia i Turisme demanant-li una solució d’aquest afer.

Recurs a corre-cuita

L’exclusió d’Inovyn Solvay del mecanisme d’interrompibilitat del sistema elèctric perjudica greument la competitivitat de la planta en un sector molt globalitzat. L’execució d’aquesta resolució implicarà que l’empresa no pugui esdevenir proveïdora del servei d’interrompibilitat durant els exercicis 2015 i 2016. Aquest proper dilluns 31 d’agost hi ha una subhasta on està en joc el futur de la planta de Martorell.

El president del comitè d’empresa d’Inovyn Solvay, Jordi Calvo ha explicat que “la situació és molt delicada perquè la resolució del ministeri ha arribat en ple mes d’agost i perquè hem hagut de fer un recurs a corre-cuita. Tenim poc marge de maniobra però hem fet tots els passos que pertocaven. Si dilluns no obtenim una resposta en positiu les conseqüències poden ser més grans”.

Solvay, un referent industrial a Martorell

La planta de Solvay a Martorell és un centre de producció dedicat a la fabricació de PVC (policlorur de vinil) i seu de les oficines centrals de Solvay Ibèrica. Compta amb prop de 500 treballadors directes i fins a 2.000 de forma indirecta. La planta està ubicada al pol·lígon industrial La Torre, de Martorell, i ocupa una superfície de més de 30 hectàrees.

L’obertura de la planta de Martorell va ser l’any 1972. La producció de derivats del clor i de PVC de Martorell és operada per Innovyn, una marca que es troba entre els tres líders mundials de PVC.