Fonollosa: “No hem de témer per les futures inversions a la planta de SEAT Martorell”

489

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, s’ha mostrat plenament confiat de la continuïtat de la inversió de 3.300 milions d’euros del grup Volkswagen a la planta de SEAT de Martorell prevista pels propers cinc anys. Fonollosa ha al·ludit a les declaracions fetes per l’ex president de SEAT Jürguen Stackmann i les informacions de que disposa la Generalitat per valorar que Martorell no es veurà perjudicat per les possibles conseqüències del cas de manipulació de milions de motors dièsel a càrrec del grup Volkswagen, que s’ha conegut aquesta setmana.

“Segons les informacions que ens arriben tant des del govern de la Generalitat com des de la direcció de SEAT, les futures inversions de Volkswagen a la planta de Martorell pels propers cinc anys estan garantides, i el pla d’inversions, plenament consolidat”. Aquestes inversions són la injecció de 3.300 milions d’euros pels propers cinc anys, que va anunciar l’automobilística ara fa tres setmanes. L’alcalde ha volgut emetre un missatge tranquil·litzador en considerar que “la planta de Martorell forma part d’un pla d’inversions molt consolidat i de l’estratègia empresarial del grup”.

La crisi de la multinacional alemanya
Les darreres informacions revelen que, durant tot un any, la companyia Volkswagen va negar una manipulació dels motors de milions de vehicles per alterar els índexs de contaminació, enganyant així reguladors i usuaris en referència a les emissions contaminants dels seus vehicles dièsel. Aquest fet podria comportar sancions milionàries al grup. Alguns d’aquests motors manipulats, segons apuntava aquesta setmana el ja dimitit president de SEAT Jürgen Stackmann, podrien haver estat acoblats a la factoria martorellenca de SEAT. La crisi de Volkswagen ja havia portat a la dimissió, el passat dimecres, del seu president, Martin Winterkorn.