Fonollosa visita la seu d’ADIF per desencallar l’estació intermodal i altres inversions ferroviàries pendents

1598

L’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Albert Fernández i Elisabeth Plaza, es van reunir dilluns a Madrid amb la directora general de Planificació Estratègica i Projectes d’ADIF (Administrador de Infraestructuras Ferroviarias), Maria Luisa Domínguez, per tornar a reclamar l’estació intermodal de Martorell-Central. ADIF podria aprofitar el desplegament del Corredor Mediterrani, al seu pas per Martorell, per finalitzar l’obra.

El Ministeri de Foment té pendent de construir, des de fa una dècada, l’enllaç directe entre les estacions de RENFE i Martorell-Central de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Fonollosa recorda que “la Generalitat de Catalunya va construir la nova estació, les andanes i els accessos, però RENFE va aturar les obres quan duia executat un 75%, deixant pendent la caixa de l’estació i els accessos a les andanes”. “La intermodalitat que es perseguia no existeix fins que no s’acabi aquesta obra, que multiplicaria els itineraris i les solucions de mobilitat”.

El passat mes de febrer, ADIF va comunicar a l’Ajuntament la necessitat de reforçar l’estructura de dos pilars de la llosa de la futura estació per poder acabar l’obra. Un cop trobada la solució tècnica, el gestor ferroviari va traslladar dilluns a l’alcalde la intenció d’aprofitar els treballs del Corredor Mediterrani al seu pas per Martorell -inici previst l’estiu de 2020- per enllestir la part d’estació restant, si el Ministeri de Foment els autoritza a fer-ho.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Un altre dels temes tractats va ser la millora de l’asfaltatge, els accessos i l’enjardinament del pàrquing de l’estació, un terreny propietat de RENFE. ADIF es va comprometre a efectuar aquestes obres en el decurs de 2020, coincidint amb les tasques d’urbanització del barri de Can Carreras que l’Ajuntament desenvoluparà al voltant d’aquesta zona.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa també va requerir a ADIF la instal·lació de pantalles per minimitzar l’impacte acústic del pas dels trens al barri de Can Carreres, a l’altura de la plaça Maria Canela, i a Camí Fondo, a partir de la plaça de Les Cultures en direcció Vilafranca.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A més, ADIF cedirà a l’Ajuntament de Martorell l’antic edifici dormitori de RENFE, ubicat al costat de l’estació. Una instal·lació singular, centenària i amb valor històric que encara manté l’estructura i la coberta. L’Ajuntament vol reformar i condicionar l’espai per cedir-lo als Amics del Ferrocarril.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell