Font de la Mina acomiada l’estiu amb unes festes de barri renovades

1322
Font de la Mina
Font de la Mina

El barri Font de la Mina ha celebrat, durant tres dies, les festes pròpies amb una proposta que ha que ha conjugat el programa tradicional amb activitats noves. Als peus de l’Escola Els Convents i amb la plaça Font de la Mina com a epicentre, el barri ha aplegat des de divendres una oferta d’activitats per a tots els públics.

El torneig de futbol va donar el tret de sortida a les celebracions. Va ser divendres, a la pista exterior d’Els Convents. Aquesta és una de les activitats que la nova Associació de Veïns ha decidit tornar a impulsar. Tant petits com grans van poder prendre part en els partits de futbol. L’exposició de fotos dels 75 anys de l’Escola Els Convents va seguir el tret de sortida de les fetses. Les instantànies recollides en tres tòtems fan un recorregut per les més de 7 dècades de vida del centre, i han estat a les portes del Memorial Vicenç Ros durant els tres dies de festa.

Exposició 75 anys Els Convents
Exposició 75 anys Els Convents

La jornada de divendres va cabar amb l’obra de teatre a càrrec de la Companyia Nòmades. Aquesta ha estat una de les modificacions del programa de festeigs. Enguany, i enlloc de ser els veïns qui interpretessin l’obra de teatre, ha estat una companyia externa qui ha entretingut els espectadors.

Bingo i sopar, els plats forts

Dissabte ha tingut lloc el gruix de festes. Amb el tast de vins al Museu Vicenç Ros, pràcticament una quarantena van seguir, de la mà del propietari del ‘Celler d’en Xavi’, Xavi Zamarra, el camí per tres denominacions d’origen catalanes diferents (Penedès, Montsant i Empordà). El mateix Zamarra va mostrar-se molt agraït per la presència dels més de 35 assistents.

Xavi Zamarra, encarregat del tast de vins

El director del tast de vins al Museu Vicenç Ros va admetre que van poder fer un passeig per vins propers i no tant i que l’escenari va ajudar a que la jornada funcionés encara millor.

Xavi Zamarra, encarregat del tast de vins

La tarda de dissabte va aplegar més de 200 participants al bingo popular, on van vendre’s una mitjana de 200 cartons per partida i van fer bullir l’olla a la plaça Font de la Mina abans del sopar. En aquest sentit, la presidenta de l’Associació de Veïns Montse Font, va destacar que l’experiència del nou equip a l’Associació de Veïns s’ha resolt amb bona nota. “Comparat amb l’any passat, s’ha crescut en el nombre d’assistents, fins i tot més en el bingo”, va admetre Font.

Montse Font, presidenta AV Font de la Mina

La nova dirigent de l’AV Font de la Mina s’ha estrenat amb aquestes celebracions al capdavant de l’entitat. Des de la junta directiva, va reconèixer, es prenien les festes com un repte per testar de què tracta dirigir l’associació des de dins.

Diumenge de cloenda

L’últim dia de festes a Font de la Mina ha començat amb la trobada de col·leccionistes de plaques de cava i amb una sessió de jocs de taula per a nens i adults. El concert vermut amb el grup AQSTICA i el dinar de germanor han posat punt i final a unes festes que han guanyat la partida a l’amenaça de mal temps.