Font de la Mina enceta la recta final de les festes de barris al setembre

943

El barri de la Font de la Mina celebra aquest cap de setmana les seves festes. Des de divendres al vespre fins diumenge al migdia, el barri oferirà diverses activitats per a totes les edats a tothom que s’apropi a la plaça Font de la Mina, epicentre de tots els actes d’aquestes festivitats.

Les festes arrancaran, com cada any, amb la representació d’una obra de teatre, un acte on hi participen activament molts veïns i veïnes, no només de Font de la Mina sinó també de tot el municipi. Enguany, l’obra que es representarà es titula La farina de la Fina, i ha estat dirigida per la veïna Olga Folqué. La representació començarà a les 22:00h i se servirà coca i cava a tots els assistents.

Segons Xavi Zamarra, president de l’Associació de Veïns de Font de la Mina, aquesta representació és un dels actes més esperats per tot el barri i on hi assisteix més gent.”Porta molta feina i els participants hi posen molts dies d’assaig. També s’adapta el text als veïns de Martorell, es reescriu el guió i es crea nova escenografia” comenta Zamarra.

Xavi Zamarra, president Associació de Veïns Font de la Mina

Dissabte a la tarda començarà l’activitat a partir de les 18:00h amb una xocolatada i tallers pensats pels més menuts a càrrec de la companyia La Bombonera Espectacles. A les 20:00h començarà una de les altres activitats que més gaudeixen els veïns, el bingo, que comptarà amb diferents regals pels guanyadors. El bingo donarà pas al sopar de germanor a partir de les 22:00h i la nit arribarà al final amb música i ball. El tiquet per gaudir del sopar s’ha de demanar amb antelació i té un cost de 12 euros.

El darrer dia de festes començarà amb la trobada de plaques de cava a partir de les 10:00h. Aquesta trobada ja fa diversos anys que forma part del programa de les festes del barri i cada any porta novetats. “Cada edició s’ofereixen dues xapes noves col·leccionables amb insígnies representatives del barri” comenta Xavi Zamarra, que considera un reclam pels col·leccionistes. A més, recorda que se servirà esmorzar pels assistents.

Xavi Zamarra, president Associació de Veïns Font de la Mina

Les festes arribaran al seu punt i final al migdia amb el concert vermut. Enguany, les festes de la Font de la Mina han coincidit amb els actes de la Diada de Catalunya i estan incloses dins el programa de l’onze de setembre. El president de l’Associació de Veïns ha comentat que els anys que les dues festivitats coincideixen el barri sempre intenta formar-hi part, tot i que afirma que sempre es procura que no se solapin els actes.

Xavi Zamarra, president Associació de Veïns Font de la Mina