Francesc Homs: "Ara posem Pablo Iglesias i el referèndum en el lloc de Zapatero i l’estatut"

252

El cap de llista de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Francesc Homs, va encapçalar un acte electoral aquest dimecres a la plaça de les Cultures en el qual va criticar les intencions dels nous partits envers Catalunya i va reivindicar el vot a la seva formació per defensar el territori a Madrid. L’ex president Artur Mas va afegir que CDC reivindica les inversions i infrastructures del dia a dia i que la dignitat del país és patrimoni de tots i no pas d’un partit. A l’acte hi van intervenir també el president comarcal Josep Llop i l’alcalde Xavier Fonollosa, qui va defensar la política com l’aval al servei del progrés econòmic i social.

Homs va criticar el discurs electoral de les noves formacions, tot denunciant que la defensa del referèndum per part de Pablo Iglesias “tan sols durés 48 hores, fins el debat general” i el va relacionar directament amb les antigues promeses de José Luis Zapatero al voltant de la defensa de l’estatut. Va sentenciar que “els partits que fa mesos es presentaven com a nous ara són nous vells”.

El cap de llista convergent va dir que “el nostre vot serà decisiu perquè no tenim servituds i defensem els interessos de Catalunya al costat dels treballadors, de les empreses, de les pimes i del desplegament dels recursos”. Alhora, va llançar un missatge per “tancar files amb la CUP i en favor del govern de la Generalitat”, va considerar que les esquerres són condescendents amb el partit anticapitalista i que aquest partit i el PP són “la doble factura que paguem els catalans”.

Mas: “Catalunya és de tots, no d’un partit”

L’ex president Artur Mas va parlar d’eleccions “que no tocava fer, i que han sigut provocades per partits que no s’han sabut entendre i que no han fet la feina que sí que vam fer a Catalunya fa uns mesos”. Mas va dir que cal defensar “el dia a dia del país, les infrastructures i inversions, i també la dignitat de Catalunya, que no és patrimoni d’un partit, sinó de tots, de la gent”.

Fonollosa: “la política és ara més útil i necessària que mai”

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va obrir l’acte defensant la política bona per damunt de la dicotomia entre la “política vella i la nova” com a “eina necessària de transformació al servei de les persones i dels valors, del progrés econòmic i social, i ara és més útil que mai” i va dir que “som la garantia d’una radical centralitat i del sentit comú, per a que la veu de Catalunya se senti a Madrid”.

Llop: “l’encaix amb l’estat no ha passat ni passarà”

En el seu torn de paraula, el president de CDC al Baix Llobregat, Josep Llop, va dir que “portem treballant molts anys per intentar encaixar en aquest estat, però hem arribat a la conclusió que això no ha passat ni passarà mai”. Tot referint-se a la comarca, va reivindicar “la dignitat de la feina i la igualtat d’oportunitats”, afegint que lluitaran pel quart cinturó, pel corredor mediterrani, pel port i per les infrastructures que calen.