Freedonia, la gran referència del soul al sud d’Europa, actua dissabte al pont del Diable

757
Freedonia

Una banda de referència en l’escena espanyola de música soul i funk formada per una veu incendiària i vuit músics que regalimen creativitat, posseeixen una potent secció rítmica i ofereixen un directe demolidor. Els madrilenys Freedonia actuen aquest dissabte, a les 22.30h, al Festival PAS del pont del Diable.

El grup va néixer el 2006 i va anar creixent fins a convertir-se en un esclat musical que penja constantment el cartells d’entrades esgotades. El 2012 van gravar el seu primer disc homònim i dos anys més tard van arrasar amb Dignity and Freedom, dos treballs que els han col·locat al cim de les músiques negres. El 2017 van treure al mercat Shenobi, un doble àlbum que retrata l’estat actual de la formació i que presentaran dissabte a la nit a Martorell.

Shenobi és un àlbum amb 20 temes i un fil conductor: la llibertat de la dona. Shenobi és una dona forta, combativa i en creixement que sorgeix de les paraules Shinobi (ninja de viodeojoc), She (ella en anglès) i Nobi (creixement en japonès).

La llibertat i la independència són els signes d’identitat, raó per la qual aquest doble àlbum ha estat produït després d’una campanya de crowfunding, al marge de la indústria musical tradicional. Més de 700 persones s’han involucrat en el projecte, editat sota llicències Creative Commons.