La Llegenda del pont del Diable de la Fira de Primavera, que es representarà aquest dissabte combinarà llum i so en un mapping projectat sobre la vella construcció. Les empreses encarregades del muntatge, BurzonComenge i Playmodes, avancen que serà “curt i molt intens i fusionarà les darreres tecnologies amb la tradició”. Se’n faran dues sessions i s’acompanyaran del concert de Clara Peya i de la 4a Mostra Gastronòmica al passeig del Quarter.

Les projeccions es faran a les 21.30 i a les 22.30h i el públic podrà veure-les bé des de la Font de l’Eudó. El Departament de Cultura, que introdueix cada any una disciplina artística diferent en la representació, ha apostat aquest cop per un espectacle de mapping en el que es combinen els efectes de llum i de so.

El responsable de l’empresa BurzonComenge, Albert Burzón, detalla que “barrejarà la tradició amb el llenguatge audiovisual del segle XXI. Contindrà aspectes clau de la Llegenda com ara la destrucció del pont, l’aparició del diable o la del gat, però el resultat serà una mica més abstracte”.

Albert Burzón, responsable de l'empresa BurzonComenge

La seva empresa ja té experiència en muntatges sobre béns patrimonials: anteriorment n’han fet a les ruïnes d’Ullastret, a l’església romànica de Sant Climent de Taüll o a  les façanes de l’Ajuntament de Barcelona i d’Igualada.

Pel que fa al ritme, Burzón afegeix que “serà curt, però súper intens. Tindrà una durada aproximada d’uns 10 minuts, i combinarà alguns moments de ritme molt pausat amb d’altres de molt trepidants”. La principal dificultat ha estat, segons ell, “el tipus de superfície sobre el que fem una projecció: tot l’edifici és llis i té una forma molt peculiar, amb arcs, icondiciona molt el disseny del muntatge”.

Albert Burzón, responsable de l'empresa BurzonComenge

Clara Peya

El públic també gaudirà del concert de la compositora i pianista Clara Peya, qui presentarà un homenatge a les dones a través de l’aigua del seu darrer disc, Oceanes. El concert començarà al fossar de Sant Bartomeu a les 23.00h. Al passeig del Quarter, 7 establiments de restauració participaran en la 4a Fira Gastronòmica, oberta de 20.00 a 01.00h. Abans de la representació, cap a les 20.30h, es presentarà el CD de la Llegenda de l’any passat, que va crear el compositor Albert Guinovart. Serà al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric ‘La Caserna’.