Gairebé 3.000 alumnes de P3 a 6è de Primària inicien el curs escolar a Martorell

806
Inici curs escolar 2017-18
Inici curs escolar 2017-18

Aquest dimarts, 2.990 alumnes de P3 a 6è de Primària han començat el nou curs escolar 2017-18 amb normalitat i mantenint el nombre de línies respecte de l’any passat. El proper divendres, 15 de setembre, reprendran les classes lectives els alumnes d’Educació Secundària Obligatòria.

Núria Canal, coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones i regidora d’Ensenyament, ha detallat que a Educació Primària han iniciat les classes 2.109 alumnes, 881 a Infantil i 214 a les Llars d’Infants. En aquest sentit, ha recordat que “els alumnes de les llars ja van començar el curs la setmana passada, tot i que durant aquesta es van incorporant els qui havien sol·licitat plaça fora de termini”.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament

La regidora també ha destacat que “aquest curs s’incrementa la carta de serveis amb la complicitat de diferents regidories i entitats de Martorell que també aposten per transformar, diversificar i variar tota una oferta d’activitats adreçada a les famílies. Això ens enforteix i potencia l’educació que volem tirar endavant”.

“Continuem treballant intensament en la dotació de recursos i en la remodelació d’equipaments docents, fent intervencions a totes les escoles”, ha incidit Canal. Així, alguns centres escolars presenten algunes novetats, ja que l’Ajuntament de Martorell ha aprofitat, com és habitual, l’aturada de l’activitat als centres d’ensenyament del municipi per dur a terme diverses obres i tasques de reparació d’aquests equipaments, en molts casos amb caràcter preventiu.

Des del passat juliol i fins la primera setmana de setembre, s’han executat obres de millora a tots els centres de Martorell, però les més destacades s’han fet a les escoles José Echegaray, Juan Ramón Jiménez i Vicente Aleixandre. A l’Echegaray, s’ha instal·lat un ascensor. Pel que fa al Col·legi Juan Ramón Jiménez, s’hi ha acabat una rehabilitació dels lavabos de l’edifici d’educació infantil. A través del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, s’han substituït els baixants de fibrociment per uns altres de plàstic. Al Vicente Aleixandre s’hi ha fet actuacions de modificació de calderes i també una actuació a la zona del pati per als més petits. A la resta de centres educatius s’han fet obres de millora de caràcter preventiu.

D’entre el conjunt d’accions de menys volum, en destaca l’executada al Col·legi Els Covents, on s’hi ha obert una porta d’accés als menjadors i s’ha instal·lat una marquesina per a que els infants hi puguin accedir sense haver de passar per un sector a cel obert, evitant molèsties els dies de pluja.