Gàrgoles, arbres, galls d’indi i abelles, disfresses premiades d’un Carnaval massiu i colorit

4120

La disfressa ‘Gàrgola’ de la colla Las Gárgaras va guanyar el primer premi a la millor disfressa en la rua del Carnaval ‘Martorell Bestial’, celebrada aquest dissabte. El ‘Bosc bestial’ de la colla Pop Corn va aconseguir el segon premi; el ‘GAF d’Indi’ del Martorell Gimnàstic Club va guanyar el de la millor coreografia i ‘l’Eixam’ dels Capgrossos de Martorell es va fer amb el d’hàbits saludables. La festa es va omplir de color, originalitat i bon humor gràcies a l’aportació de les 39 colles i més de 2.000 participants.

El lliurament de premis a Ca n’Oliveras va culminar una tarda massiva, que va demostrar la salut de ferro de la festa de la disbauxa a Martorell. La colla Las Gárgaras en va ser gran protagonista, amb la disfressa ‘Gàrgola’. Aquest primer premi, dotat amb 600 euros, va ser per “uns monstres platejats amb ales que representen la bestialitat, com si fossin sortides de la Nôtre Dame de Paris”, segons explicava la cap de colla, Mónica Vega.

Mónica Vega. Colla Las Gárgaras

El segon premi, dotat amb 400 euros, va ser per als prop de vint membres de la colla Pop Corn, que es van afegir tronc, branques i fulles per recrear els arbres d’un ‘Bosc bestial’. El membre de la colla Juan José Moya explicava que “l’any passat vam guanyar el primer premi i fa dos anys havíem guanyat el tercer. Ens faltava el segon!”. Els Fantasy Group amb la disfressa ‘Dracs’ van ser finalistes en aquesta categoria.

Juan José Moya. Colla Pop Corn

El 3r premi a la millor coreografia -400 euros- va recalar en la nova entitat del Martorell Gimnàstic Club. La membre de la colla Sílvia Blanco relatava que “vam decidir disfressar-nos de gall d’indi i hi van participar moltes nenes de l’entitat, seguint la coreografia preparada per la nostra entrenadora Melodie Pulgarín, i ens vam posar de títol ‘GAF d’Indi’ com a joc de paraules, ja que són les sigles de gimnàstica artística femenina”. La Cristina González afegia que “des de Nadal que treballem en la creació de la disfressa”. Van ser finalistes d’aquest premi La Gresca de Martorell, que van reproduir els llavis dels Rolling Stones, i la colla Magic i el seu ‘Magic circus’.

Sílvia Blanco i Cristina González. Colla Martorell Gimnàstic Club

El premi hàbit saludable -200 euros- va ser, per segon any consecutiu, pels Capgrossos de Martorell i la disfressa ‘l’Eixam dels Capgrossos’. La cap de colla, Montserrat Tristany, explicava que “no ens esperàvem repetir premi. Aquest any hem sigut molts més, perquè s’hi ha afegit molta mainada i hem arribat a ser uns vuitanta, entre abelles, ruscos i apicultors, per reivindicar la mel com a menjar saludable”. Els pastissos de nata i maduixa de la colla Las Primas –amb el títol ‘¡Ñam ñam qué rico!’ i els conills ‘The big rabbit’ de The Big Family van ser els finalistes d’aquest premi.

Montserrat Tristany. Colla Capgrossos de Martorell

El lliurament dels guardons es va fer a la nau 2 de Ca n’Oliveras amb l’acompanyament a l’escenari de membres de l’equip de govern municipal –vestits de l’època de la cort francesa- i dels integrants del jurat. La sala era plena de gent, que va sopar i que tot seguit va gaudir del ball de Carnaval i la sessió golfa, fins ben entrada la matinada.

Pregó i gran ballada a la plaça de la Vila

El punt d’inici de la rua va tenir com a escenari la plaça de la Vila. El pregó a càrrec de membres dels Amics de Sant Antoni Abat va escalfar motors, i el va seguir la Gran Ballada Bestial, en la que les colles van coreografiar la cançó The wild life d’Outasight.

Pregó del Carnestoltes

Tot seguit, les 39 colles es van aplegar a l’aparcament del Vapor. Des d’aquest punt van iniciar la rua pels carrers de Martorell, a través del carrer de l’Aigua; plaça de l’Església; portal d’Anoia; carrer de Pau Claris; avinguda dels Germans Martí; plaça del Vi i rambla de Les Bòbiles fins a Ca n’Oliveras.

Fonollosa: “És la festa amb més gent participant de manera activa”

Acabat el programa d’actes, l’alcalde Xavier Fonollosa destacava que “el Carnestoltes és la festa amb més participació de gent, de manera activa, de totes les que fem al llarg de l’any. Ha tingut un resorgiment els darrers anys perquè li hem volgut donat un caire molt participatiu, donant suport a les colles per a que s’organitzin”. Una altra de les notes positives és que “hi participa gent de totes les edats, i tots s’ho passen molt bé, petits i grans”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, comentava que “hem complert l’objectiu, perquè teníem la missió que la gent s’ho passés bé”. Destacava en positiu tant la qualitat com la quantitat: “hi havia disfresses de molta qualitat com ara la guanyadora i algunes que van treballar durant mesos la coreografia. I també la està molt bé que hagin tornat a participar de la rua més de 2.000 persones i un número de colles que està en la mitjana d’altres anys”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell