Gaspar Hernández: “el psicòleg Enric Corbera és l’ésser més espiritual que he conegut”

1002

El periodista i escriptor Gaspar Hernández ha presentat avui a la Biblioteca Martorell el seu llibre No sóc d’aquest món (Ediciones B). Un dietari sobre el fenomen Enric Cobera, psicòleg creador de la Bioneuroemoció. La presentació ha anat a càrrec de Sergi Corral, regidor de Cultural, Museus i Patrimoni, i Esmeralda Zaragoza, farmacèutica i tecnòloga dels aliments.

Fa tres anys que Gaspar Hernández va descobrir Enric Cobera, un rubinenc amb més de 17 milions de seguidors a Youtube, principalment a Llatinoamèrica. “A Espanya, cap mitjà de comunicació li havia fet mai una entrevista i vaig decidir investigar sobre aquest fenomen per saber què hi havia al darrera”, ha dit l’autor.

Enric Corbera és el creador del mètode de consulta humanista en Bioneuroemoció i “planteja una manera particular d’entendre el món: res és real, tot és un somni”. Actualment, és el president d’Enric Cobera Institute, amb l’objectiu de ser un centre de referència en la investigació emocional.

“La seva metodologia beu de diferents disciplines com el budisme, l’hinduisme o la física quàntica; d’altres no convencionals com la nova medicina germànica del doctor Hamer, que relaciona psique i malaltia, l’herència generacional dels nostres ancestres i les pròpies creences limitants”, ha explicat Hernández.

L’escriptor investiga en el seu llibre fins a quin punt Corbera aconsegueix fer miracles, fins a quin punt és “un gurú o un il·luminat”. Ha viatjat amb ell per Catalunya, Espanya, Argentina, Colòmbia o Mèxic, per conèixer la seva filosofia i per poder escriure aquest dietari “sobre allò espiritual i no tangible, sobre el canvi de consciència protagonitzat per gent convençuda que som un tot i que no existim com a éssers individuals”.

Hernández considera Corbera un personatge literari que mereixia un llibre com aquest, que ha estat escrit “amb escepticisme, mantenint la distància amb el personatge i la temàtica que s’hi explica”.

L’autor
Gaspar Hernàndez (Sant Esteve d’en Bas, 1971) és escriptor, crític literari en diversos mitjans de comunicació i periodista català que actualment presenta i dirigeix el programa L’ofici de viure a Catalunya Ràdio. El 2009 va guanyar el Premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la El silenci i el Premi Ciutat de Barcelona pel programa de ràdio L’ofici de viure. Cinc anys més tard publica una nova obra titulada La Terapeuta (2013).

Anteriorment, havia presentat Les nits a Catalunya Ràdio i el programa sobre espiritualitat Una nit a la terra, també a Catalunya Ràdio. Hernàndez ja havia mostrat la seva vena literària amb el programa de televisió que es transmetia en diverses cadenes locals, El book insígnia, i que feia amb el seu col·lega Jordi Llavina. Autor de Mandra (2002), conjunt de relats periodístics i El llibre de les emocions(2006), on es mostren alguns dels relats dels oients del programa Una nit a la terra.