Gegants de Martorell presenta i posa a la venda la rèplica en miniatura de la Velleta

821
Velleta de goma
Velleta de goma

La colla de Gegants de Martorell ha donat a conèixer, aquesta tarda a la plaça de l’Església, la Velleta de goma, una reproducció en miniatura de la popular figura festiva local. La presentació ha estat el punt i final de la Cercavila de Nadal pels carrers del nucli antic, que ha comptat amb la participació de Gegants, Capgrossos, Drac Fa Fum, Grallers i Bastoners.

La idea de fer reproduccions dels gegants en miniatura “va sorgir fa molts anys a Navarra, on existeix una arrelada tradició”, ha explicat el president de Gegants de Martorell, Jordi Escoda. “Aquest costum va importar-se a Catalunya i la nostra colla s’hi va sumar, ara fa dos anys, amb la rèplica del Diable. La gent ens reclamava fer també la de la Velleta i ja la tenim aquí”.

Jordi Escoda, president Gegants de Martorell

La Velleta de goma fa uns 27 centímetres, es pot submergir i mossegar, ja que està elaborada amb materials homologats, aptes per als infants. La figura es pot comprar al preu de 30 euros a la Llibreria Miró, al carrer de Francesc Santacana, 12. “Una joguina que tothom pot apuntar a la seva carta als Reis aquestes festes”, ha suggerit Escoda.

La d’aquest dissabte ha estat la darrera actuació de l’any per a la colla gegantera, que ja perfila el calendari de 2019. “Totes les sortides que organitzem durant l’any són amb l’objectiu que ens retornin la visita i puguin venir moltes colles a la Trobada de Gegants que celebrem per la Festa del Roser”.

Jordi Escoda, president Gegants de Martorell

Gegants de Martorell travessa un moment dolç. La colla compta amb un bon grapat de membres i amb relleu generacional garantit. A més, “hem incorporat un nou grup de cinc grallers, fruit dels cursos que vam començar a l’octubre, que s’han incorporat als Grallers del Diable, que avui compleixen sis anys”, ha afegit.

L’acte de presentació de la Velleta de goma ha estat el colofó de la Cercavila de Nadal. Els diferents grups de tradició popular han sortit de La Caserna i han recorregut el passeig del Quarter, carrer de Pere Puig, carrer d’Anselm Clavé, plaça de la Vila, carrer de Francesc Santacana i plaça de l’Església, on han fet una exhibició dels seus balls populars envoltats d’una munió de gent. Els assistents s’han pogut escalfar amb xocolata desfeta i magdalenes al preu d’1 euro a benefici de La Marató de TV3.