Ghana Rainbow se suma a ‘Let’s Clean Europe’ amb una acció al Parc Forestal de Can Cases

771

Aquest cap de setmana se celebra arreu d’Europa la campanya Let’s Clean Europe, un moviment de conscienciació entorn l’abocament de residus al medi ambient. L’associació Ghana Rainbow de Martorell s’ha sumat a aquesta iniciativa i el dissabte al matí va actuar al Parc Forestal de Can Cases.

Un total de 17 persones de l’entitat van reunir-se ahir dissabte per recollir i posteriorment reciclar el màxim de residus disponibles que estaven abandonats al llarg de tota la superfície del Parc Forestal de Can Cases. La jornada va començar a les 9.00h i els membres de Ghana Rainbow van aconseguir recollir al voltant de 120 quilos de residus, que al final de l’activitat van reciclar correctament.

Josep Martínez, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, ha explicat que aquesta acció sorgeix de la voluntat de l’entitat martorellenca de participar en alguna acció al municipi i ha mostrat el seu agraïment als participants per la seva col·laboració. “Hem pentinat tot el parc, des de l’entrada del primer aparcament fins a gairebé tocar el límit amb Sant Esteve, i s’han recollit un munt de sacs”.

Josep Matínez, tècnic de Medi Ambient

Aquesta ha estat la sisena edició de la iniciativa Let’s Clean Up Europe, una campanya a nivell europeu que es basa en netejar els espais naturals. L’objectiu principal d’aquestes accions és fomentar la reducció de residus i el seu posterior reciclatge. “S’acostuma a fer en espais on habitualment els serveis de neteja ordinaris no arriben” detalla Josep Martínez i apunta que en l’actuació d’enguany al Parc Forestal de Can Cases s’han recollit residus que portaven a l’espai més de 15 anys.

Josep Matínez, tècnic de Medi Ambient

La passada edició hi va haver un total de 275 accions de neteja a Catalunya, organitzades per part d’associacions, escoles, empreses o administracions. Enguany, s’hi han inscrit un total de 309 al llarg de tot el territori català.