Giles: "Pedres i plomes, el nom del disc, són la càrrega emocional de les meves decisions"

479

Les Nits d’Estiu a El Progrés comptaran amb la presència aquest divendres 31 de juliol (22.30h) del cantautor anglès Adam Giles, qui presentarà el seu segon treball, titulat Feathers & Pebbles –plomes i pedres- en un concert gratuït a la pista-jardí d’aquest equipament. No és el primer cop que l’Adam visita Martorell: també va ser a la nostra localitat per presentar el seu primer disc, Green socks –mitjons verds-. El cantant reconeix que el seu segon treball és més madur, i que ja està treballant en un tercer, que podria aparèixer aquesta tardor.

-Adam, defineix-nos com és aquest segon disc que has fet, Feathers & Pebbles.
-És un disc que intenta trobar l’essència i el missatge que amb una nova vida, basada en la simplicitat, tens més llibertat. Una simplicitat abordada des del punt de vista emocional i material. Són cançons d’autor, en què s’hi barregen una mica de pop i de folk, i totes elles són petites històries de coses que m’han passat a la vida o relacions que he tingut.

Adam Giles Levy-El títol, traduït al català, és plomes i pedres. Per què?
-Ve d’una de les cançons, que fa referència al fet de caminar sense un romb fixe, i de la càrrega emocional que es posa un mateix per les decisions que es prenen a la vida. Parlo de decisions que pesen molt, i d’altres que pesen menys, i de com totes elles t’afecten a la vida. Per això la refèrencia a les plomes i a les pedres.

-Va sortir a la llum el passat novembre. Com està funcionant?
-Molt bé! El vaig gravar a Vancouver, al Canadà, l’any passat i el vaig llançar allà al novembre. El que vaig fer va ser llançar-lo d’una manera diferent, a través d’unes festes privades de seguidors meus i de gent que tenia interès en la meva música i amics, i hi anava convidat a tocar i cantar. Vaig ser al Canadà promocionant-lo fins el passat mes de març, quan vaig tornar a Barcelona i a Martorell.

-Quines diferències podrem apreciar entre el Green socks –el primer disc teu- i aquest?
-El primer va ser el primer. Era la primera vegada que passava per un estudi professional per enregistrar música. Amb l’actual disc, la meva manera de fer les cançons ha madurat, i el so també. Ara hi afegeixo més instruments, i crec que la meva capacitat com a autor de cançó ha millorat . Aquest segon cop, tot sortia més com jo ho duia al cap.

-La teva dedicació musical respon a un canvi de vida força radical, oi?
-La música sempre l’he tinguda a prop, però abans de dedicar-m’hi vaig passar 6 anys treballant d’advocat a Anglaterra, concretament a Bristol i a Londres. Però aleshores vaig viure un punt d’inflexió: volia un canvi. Per aquest motiu, de Londres vaig anar a Vancouver per fer un canvi radical a la meva vida, que consistia a dedicar-me exclusivament a la música.

-Has vingut altres cops a Martorell?

-Sí, de fet, la primera vegada va ser fa 10 anys, aproximadament, i des d’aleshores he vingut vàries vegades a tocar en espais com ara el Celler d’en Xavi, on vaig presentar el primer disc. Vaig voltant bastant per aquesta terra.

Adam Giles-Quines seran les actuacions més properes que tindràs?
-Aquests dies tinc l’actuació a l’H10 Metropolitan de Barcelona, aquest divendres a El Progrés, i durant aquest mes d’agost tocaré al Port Vell de Barcelona, a Plentzia (País Basc), a Sabadell i a les festes de Gràcia. Trobareu tot el calendari de les meves actuacions al meu espai web: www.adamgileslevy.com.

-Però a més dels concerts, també estàs a punt de tancar un tercer disc…
-Sí, estic preparant-ne un altre que espero que estigui disponible aquesta propera tardor. Jo crec que quan et venen idees al cap cal treure-les i fer cançons d’elles. Sempre intento aprofitar aquesta roda de creació.