Andreu González: “El Fem Dansa ha activat molt col·lectius i entitats de Martorell”

714
Espectacle 'Festa Major' a El Progrés. Fem Dansa
Espectacle 'Festa Major' a El Progrés. Fem Dansa

El Fem Dansa més longeu de les quatre edicions celebrades va posar diumenge el punt i final després de cinc dies d’activitats. Pel regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l’Ajuntament, Andreu González, el cicle ha activat diversos col·lectius i entitats que de diverses formes treballen l’expressió corporal i artística. El regidor també considera que s’hi ha mostrat una gran varietat d’estils.

Del 6 al 10 de novembre, el Fem Dansa ha inclòs 13 actes relacionats amb aquesta disciplina artística en les seves més variades vessants, des de la dansa contemporània a la popular, la urbana, la tradicional, i l’ètnica. Ho ha fet desplegant-se, a través de tallers, presentacions, exhibicions, masterclass i espectacles en vuit escenaris diferents: el Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis; la plaça de les Cultures; la Biblioteca Martorell; El Progrés; l’Ateneu; la rambla de Les Bòbiles; la Nau#2 de Ca n’Oliveres i El Foment.

González exposa que està satisfet de com ha anat el cicle “perquè amb el pretext de la dansa activem diversos col·lectius i entitats de Martorell que estan vinculats d’una manera o d’una altra amb l’expressió a través del cos, amb la dansa”.

Andreu González Castro, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric

El regidor ha destacat que “l’activitat que ha aplegat més gent ha estat el muntatge Festa Major, a El Progrés el divendres, on un parell de professionals de la dansa van activar des de l’estiu entitats de cultura popular per fer una mena de festa major fora de temporada. Hi van participar unes 150 persones i hi van assistir unes 300 de públic”.

Andreu González Castro, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric

González també ha subratlalt “les 130 persones que eren dissabte a la nit a la dansa urbana a la Nau#2 de Ca n’Oliveres per veure l’Inter Break Music”, exhibició de danses urbanes amb SES Dansa, Dance Art Factory, Move On i Own Style Crew, totes del Baix Llobregat Nord. O les “més de 100 persones que van anar a veure Molsa de la companyia Thomas None Dance, programada per La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil, que es va relacionar amb la dansa per a l’ocasió”.

I no ha passat per alt “la participació del martorellenc Blai López, que ja va ballar l’any passat a la rambla de Les Bòbiles. Un ballarí de casa nostra, amb una projecció important, perquè va camí de convertir-se en un professional i tenim la sort de poder-ne gaudir una edició rera una altra, aquest cop al Muxart”.

Andreu González Castro, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric

El Cantem en família –amb una vintena de famílies participants-, la masterclass de gimnàstica artística o les sessions de danses més modernes com el Kizomba, junt amb la salsa i el zumba a l’Ateneu han fet, segons el regidor, que el Fem Dansa hagi aconseguit “que tothom trobi el seu espai dins l’oferta d’oci que tenim a la nostra població”.