‘Gota a gota, la vida no s’esgota’, lema de la campanya de donació de sang del Juan Ramón Jiménez

1282
Alumnes 5è Escola Juan Ramón Jiménez
Alumnes 5è Escola Juan Ramón Jiménez

Els alumnes de 5è de l’Escola Juan Ramón Jiménez preparen una campanya de donació de sang en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits. La cita serà aquest dimecres, 18 d’abril, de 9.00 a 13.00h i de 15.30 a 19.00h, al gimnàs del centre. La donació estava prevista pel 28 de febrer, però l’episodi de neu els va obligar a ajornar-la.

Samuel Delgado, Lucía Pullo, Diana Zohu, Ariadna Ropero, Alexis Álvarez i Siro Argentino, alumnes del Juan Ramón Jiménez, han explicat en una entrevista a Ràdio Martorell com els professionals del Banc de Sang han visitat les seves aules per explicar-los quins components té la sang, en què consisteix el procés de donació i la importància de fer aquest gest altruista. Es familiaritzan, així, amb el procés de donació de sang com a hàbit de participació social, i són conscients de la importància de donar sang per salvar vides.

Els estudiants han dissenyat un cartell amb el lema ‘Gota a gota, la vida no s’esgota’, que han difós a les xarxes socials, als mitjans de comunicació locals, als centres escolars, carrers i equipaments. Durant la jornada de donació, els nois i noies s’encarregaran de repartir els qüestionaris previs als donants i un petit refrigeri per recuperar forces. Posteriorment, avaluaran l’activitat amb l’equip educatiu i faran un reconeixement dels resultats de la campanya.

També han recordat que es pot donar sang si es té entre 18 i 70 anys, es pesa més de 50 quilos i es gaudeix de bona salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d’hemoglobina. Es pot donar sang encara que s’hagi patit hepatitis abans dels 12 anys, encara que no s’estigui en dejú, que es tingui el colesterol elevat o que es prengui algun medicament dels més freqüents.