La 26a edició de la Marxa de la Primavera ha reunit aquest diumenge una gran afluència de caminaires, tot i el temporal de precipitacions del cap de setmana. La pluja, però, ha donat treva i s’ha pogut dur a terme una de les cites esportives i familiars de Martorell més multitudinàries. Grans bassals d’aigua i zones de fang han aparegut aquest matí a diferents trams dels itineraris, però això no ha impedit la celebració d’aquesta jornada amb normalitat.

La Marxa de la Primavera s’ha iniciat amb el repartiment de samarretes commemoratives a la plaça del Pavelló Esportiu Municipal des de les 8.00h del matí. A les 9.45h, la monitora del departament d’esports del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones, Araceli Ropero, ha dirigit un escalfament previ a la pujada.

A partir de les 10.00h, els martorellencs han enfilat el camí de la Roca Dreta fins arribar al punt de Quatre Camins, on hi havia situada l’aturada per avituallament. Allà, els caminaires podien seguir l’itinerari curt, passant per la serra de l’Ataix i les Mines de Plom, o fer camí a través del llarg, que rodejava el Montgoi, amb vistes a les mateixes mines i al Castell de Sant Jaume. Per segon any consecutiu, l’itinerari curt ha comptat amb una zona multi aventura a l’altura de les Roques d’en Matauet, amb diverses activitats infantils a la natura.

Aquest espai ha constat de 2 circuits (un per a infants de 4 a 9 anys i un per a majors de 10 anys) d’un rocòdrom de 5 metres verticals. Dues tirolines, dos pons tibetans, dos ponts nepalesos, una xarxa aranya i un pont de cordes són els elements que s’han pogut trobar dins aquests circuits.

Diversió per a tothom

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, Belén Leiva, ha destacat l’alta participació a la 26a edició de la marxa, especialment amb la possibilitat de pluges que ha amenaçat tot el matí. Leiva, a més, ha destacat la gran acollida que la Marxa de la Primavera te també a les poblacions dels voltants de Martorell, en part, degut a què aquesta caminada va dirigida a tota la família. “Ho pot fer qualsevol, s’ofereixen dos itineraris segons la capacitat de cadascú i el circuit d’aventura és més atractiu per venir amb els més petits.”

Belén Leiva, regidora d'Esports

Aquest és el cas de la Raquel i de l’Esther, dues mares que han decidit anar a la marxa per passar un dia en família. L’edició d’enguany ha estat la segona en què hi han participat, ja que la troben una activitat divertida i diferent. Pel Xavier i l’Aleix, els seus fills, el que més els ha agradat ha estat la tirolina de la zona d’aventura.

Raquel, Esther, Xavier i Aleix, segon cop que caminen la Marxa

El Joan també ha vingut en família per donar la benvinguda a la primavera. Era el primer any que s’animava a participar-hi, i després de l’experiència, té clar que el proper any repetirà. “M’ha semblat una activitat positiva i instructiva” ha comentat.

El Joan, primer any que participa a la Marxa

La Marxa de la Primavera, però, no només atrau gent nova, sinó que s’ha fet un lloc en el calendari de grans aficionats senderistes. És el cas del Josep que, malgrat conèixer a fons les muntanyes martorellenques, cada any decideix sumar-se a la marxa per compartir l’experiència amb altres martorellencs com ell.

Josep, senderista aficionat

Cada edició, aquesta activitat va agafant un major ressò a altres municipis dels voltants. És el cas de la Manoli, la Susana i la resta de membres de la seva colla senderista de Masquefa, que mai falten a aquesta cita. “Ens agrada molt l’escalfament inicial abans de començar la pujada a la muntanya”, comenta la Manoli, que indica és un afegit que no troba a altres excursions a les quals participa.

Manoli, membre d'una colla senderista de Masquefa