Granados: “La majoria sociològica vol un millor encaix de Catalunya amb Espanya”

327

La diputada al Parlament de Catalunya i número 2 de la llista que el PSC presenta a les eleccions del 27 de setembre, Eva Granados, ha fet campanya a la seu socialista de Martorell, aquest dimarts. Granados ha defensat una Catalunya molt més plural del que es pretén als mitjans de comunicació i espera que “la majoria sociològica” es pronunciï a les urnes.

Granados ha explicat que el PSC és molt lluny del front independentista i del nacionalista espanyol de dretes. Aposta per la reforma constitucional federal “per arreglar el problema” i aconseguir un pacte fiscal “solidari i just” per als ciutadans de Catalunya.

La diputada socialista pensa que Catalunya és molt més plural del que s’està intentant traslladar als mitjans de comunicació i al debat polític. “Hi ha moltes persones que es mobilitzen per l’independentisme però, segons el Centre d’Estudis d’Opinió, també hi ha molta gent que se sent catalana i espanyola, que no vol que el debat electoral giri al voltant de les identitats. Hem de ser capaços d’aconseguir que aquesta majoria sociològica es traslladi a les urnes el 27 de setembre. No per deixar les coses com estan, sinó per millorar la nostra situació i blindar-nos de competències”, ha dit.

Garantir l’Estat del Benestar
El PSC presenta un programa electoral basat en la substitució de les polítiques neoliberals d’austeritat per solucions progressistes que garanteixin l’Estat del Benestar i la igualtat d’oportunitats. Un pla de xoc contra l’atur, garantir els drets dels treballadors, incrementar el Sou Mínim Interprofessional. Volen crear un fons d’ajuda a les famílies que ho necessitin per renegociar els seus deutes i hipotèques. “Ens agradaria una majoria d’esquerres, seurem a la taula de qui prioritzi la igualtat d’oportunitats i la justícia social”, ha dit en ser preguntada per la política de pactes.

Trobada amb els treballadors de Solvay
Una representació dels treballadors d’Inovyn-Solvay s’ha arribat a la seu socialista per expressar les seves inquietuds laborals a la diputada. Granados ha assegurat que segueix amb preocupació les notícies de l’empresa. “Hi ha una actuació desproporcionada per part del Ministeri d’Indústria en excloure la química de la subhasta elèctrica, per això estem ajudant-los a trobar una via de diàleg, amb les dificultats que suposa que el govern del PP no vulgui seure a solucionar un problema que és important per Martorell i el conjunt de la comarca”, ha tancat.