Havaneres, jocs, monòlegs i concerts en un dilluns festiu de gran seguiment

381

Les activitats de Festa Major en aquest dilluns de celebració patronal van tenir un gran seguiment per part dels martorellencs. Al matí, les havaneres amb toc femení de Les Anxovetes van omplir la plaça de la Vila amb més de 600 persones, i a la tarda, les activitats infantils en van aglutinar al voltant de 3.000 al passeig de la Creu Roja. La nit va tenir com a protagonistes els monòlegs de Toni Moog a El Progrés i els concerts d’Animal i La Terrasseta de Preixens i l’actuació del dj Aiiviik.

Visites teatralitzades a l’Enrajolada Casa Museu Santacana, missa solemne de l’Assumpció de la Mare de Déu i concert vermut amb Les Anxovetes. Aquesta va ser la triple proposta matinal de Festa Major del dia de Santa Maria. Museus de Martorell va portar a l’Enrajolada tres actors per recrear escenes de finals del segle XIX a la casa i els seus personatges: Francesc Santacana -creador del Museu l’any 1876-, el pintor Lluís Rigalt i una minyona, que va conduir el públic per les diferents estances del Museu. L’actor Gerard Bidegain explicava que “venir a un lloc tan especial com aquest ens ho posa molt fàcil per fer recreacions, que són una bona manera de reinterpretar la història i servir-la a la gent d’una manera molt directa”. Aquesta activitat de petit format va apropar una vuitantena de persones de totes les edats, tant de Martorell com d’altres poblacions.

El concert vermut fa el ple a la plaça

Al migdia, l’església de Santa Maria es va omplir de gom a gom en la Missa Solemne de l’Assumpció de la Mare de Déu, patrona martorellenca, i just després l’activitat va seguir a la plaça de l’Església. Sis-centes persones van gaudir amb el concert-vermut i actuació de Les Anxovetes. Un grup “d’havaneres cantades íntegrament en femení, amb un repertori clàssic i a la nostra manera”, deia Marta Pérez, una de les tres integrants d’aquesta formació gironina, que compta amb la col·laboració dels Seitons: un baix, un guitarra i un tècnic de so.

Tarda de jocs infantils i nit de concerts

A la tarda, unes 3.000 persones -infants acompanyats de mares, pares i resta de familiars- van ser a la Festa Infantil del passeig de la Creu Roja. Els infants de totes les edats van poder pintar i practicar diversos jocs de motricitat i de taula, i no van passar per alt la gelatada oferta pels Esplais d’Avis de Martorell, que va servir més de 1.400 racions a petits i grans. L’espectacle de Jaume Ibars a l’inici del passeig va fer xalar de valent els més petits.

Ja a la nit, la festa va seguir als jardins d’El Progrés amb els monòlegs de Toni Moog -dins el cicle de Monoloaddictes-, cita per a la que es van vendre 400 tiquets. Els aires pop, folk americà, reggae, soul i mestissatge del grup Animal, el ritme festiu de rumba, patxanga, humor i amor de La Terrasseta de Preixens i els sons electrònics de Dj Aiiviik -guanyador del darrer Concurs de Djs de Ràdio Martorell- van fet moure l’esquelet a tothom qui va assistir al carrer de Josep Vilar per completar la vetllada.