Hipofam rep 5.000 euros per desplegar un projecte assistencial a malalts d’hipomagnesèmia

1467
Gal·la 'Contigo, 50 y más' de Cinfa, amb presència d'Hipofam
Gal·la 'Contigo, 50 y más' de Cinfa, amb presència d'Hipofam

L’Associació per a la Informació i Investigació de la Hipomagnesèmia Familiar Hipofam, amb seu a Martorell, ha rebut una subvenció de 5.000 euros concedits pels laboratoris Cinfa. Es tracta del projecte ‘Contigo, 50 y más‘, amb el que la farmacèutica ha commemorat el seu mig segle de vida. Per celebrar-ho, l’empresa ha ofert 5.000 euros a 50 associacions de l’àmbit de la salut que presentessin projectes assistencials de tot tipus.

La farmacèutica premiava, d’entre totes les candidatures presentades, els 50 projectes més votats pels internautes a la seva pàgina web entre els passats mesos de juny i setembre. Hipofam, amb el seu projecte ‘Hipofam Ajuda’ va sumar 11.633 vots i es va situar en el lloc número 40 del rànquing, fet pel qual se li ha concedit l’ajuda.

Antonio Cabrera, president d’Hipofam, reconeixia que “ha estat molt difícil i costós aconseguir els vots que permetessin rebre la subvenció. Mai havíem fet una difusió tan gran com en aquest projecte”.

Antonio Cabrera, president d'Hipofam

Hipofam es dedica sobretot a recaptar diners per pagar una beca investigadora a l’Hospital de la Vall d’Hebron, en favor de l’avenç i coneixement de la hipomagnesèmia. Una malaltia considerada molt rara i que afecta la funció renal de l’organisme. En aquesta ocasió, però, “les bases de la convocatòria de Cinfa especificaven que els projectes presentats havien de ser de caire assistencial”, matisa Cabrera. Per aquest motiu, l’entitat va crear un nou projecte anomenat ‘Hipofam Ajuda’.

Antonio Cabrera, president d'Hipofam

A més de la compra de medicaments i tractaments de magnesi -no coberts per la sanitat pública- o la compra d’ulleres per solventar els problemes visuals dels pacients de la hipomagnesèmia, el president d’Hipofam detalla altres destinacions d’aquests diners. Una partida que, afegeix, es destinarà a socis, però que també és oberta a altres famílies que certifiquin mèdicament tenir pacients d’aquesta malaltia molt rara:

Antonio Cabrera, president d'Hipofam

Aquest passat dimarts 22 d’octubre va tenir lloc, al recinte Ifema de Madrid, l’acte de lliurament de les 50 ajudes concedides per Cinfa a través de la campanya. A l’acte hi va assistir una representació d’integrants d’Hipofam que viuen a Madrid.