Homenatge a les víctimes i familiars dels atemptats de Barcelona i Cambrils a la plaça de la Vila

1350
Manifest en memòria dels atemptats de Barcelona i Cambrils
Manifest en memòria dels atemptats de Barcelona i Cambrils

L’Ajuntament de Martorell s’ha sumat aquest divendres als actes en memòria de les víctimes i ferits pel primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 i 18 d’agost de 2017. Per tal de mostrar la solidaritat amb les víctimes i el compromís amb la pau i la llibertat dels municipis catalans, s’han fet tres minuts de silenci a la plaça de la Vila.

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, ha llegit el manifest proposat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM), on s’ha posat de manifest la tasca que van realitzar els serveis d’emergències, mèdics i de seguretat durant aquells dies i la gran resposta pacífica i cívica de la societat catalana.

El text ha recordat com els cruents atemptats perpetrats per Estat Islàmic a la Rambla de Barcelona i al Passeig Marítim de Cambrils, que van provocar 16 víctimes mortals i més d’un centenar de ferits, van ser un cop dur per a tots. “Però, la resposta cívica i pacífica de la ciutadania va ser la millor resposta. Avui, un any després, reiterem la nostra ferma condemna d’aquells atemptats, volem recordar i homenatjar a les víctimes d’aquells actes terroristes i reiterar el suport a tots els familiars i amics”.

S’ha volgut posar en valor “l’excel·lent tasca desenvolupada pels cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions, organitzacions i, molt especialment, les institucions del nostre país, i al front d’elles els màxims responsables dels cossos de seguretat i mossos, que van fer front a les conseqüències dels atemptats responent amb una gran professionalitat davant la gran adversitat i dificultat del moment”.

“Avui ens tornem a reafirmar en la voluntat de seguir construint municipis on imperi el respecte, la llibertat i la pau. Un país que s’alça dient que no té por. Davant del terrorisme que vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Europa i gran part del món, no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat”. “Alhora, cal que els països que es pretenen a si mateixos com a democràtics, civilitzats i moderns no contribueixin de cap manera en la venda d’armes ni material bèl·lic als intolerants, de manera directa o indirecta”. Els assistents a la concentració han volgut refermar el compromís amb la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau.

Manifest en memòria de les víctimes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils