Homenatge emotiu de la Penya Barcelonista de Martorell a tres socis fundadors

631

La Penya Barcelonista de Martorell va celebrar, dissabte, el tradicional dinar de Nadal homenatjant a tres socis fundadors de l’entitat: Pere Custey, Joan Farré i Llorenç Pujol. L’acte va tenir lloc a l’Aqqua restaurant amb la presència l’alcalde Xavier Fonollosa, el gerent del FC Barcelona, Josep Vives, i la regidora d’Esports, Belén Leiva.

Més d’un centenar de persones van assistir al dinar de Nadal de la Penya Barcelonista de Martorell, un acte tradicional per aquestes dates que aplega socis i simpatitzants de l’entitat. El moment més emotiu va ser el reconeixement a Pere Custey, Joan Farré i Llorenç Pujol, tres socis fundadors de la Penya fa 55 anys. Un vídeo personalitzat, amb un recull d’imatges, va servir per il·lustrar la trajectòria personal i barcelonista dels tres penyistes.

En el cas de Pujol, qui era el soci número u de l’entitat abans de morir el juny passat, va recollir una distinció la seva vídua, Joaquima Bonell. Un dels fills, el periodista Eduard Pujol diu que “agraïm a la Penya que ho hagi tingut present i ha estat un gest molt bonic per al meu pare, que va formar part d’un barcelonisme de vellut perquè no hi havia samarretes, títols ni finals però hi havia sentiment i aquest vincle amb el meu avi i els fills escrit per aquesta línia molt prima que és la memòria i el Barça”.

En el torn de parlament, l’alcalde Xavier Fonollosa va assegurar que “al llarg d’aquests 55 anys, la Penya Barcelonista sempre ha tingut un paper social indiscutible a Martorell i, des de l’Ajuntament, ens sumem a l’homenatge a Custey, Farré i Pujol”.

L’estrena del portaveu Vives

El gerent del FC Barcelona, Josep Vives, va confessar que “és el meu debut en el càrrec i m’honora fer-ho a Martorell, una ciutat a qui li tinc molta estima pels amics Eduard Pujol i Xavier Fonollosa”. Vives va explicar que “per reconèixer unes persones d’entendre el futbol, el Barça i la societat. El futbol és memòria i emoció, com la vida. Som un gran club amb un pressupost milionari, perquè guanyem títols, perquè obrim una oficina a Hong-Kong però som un gran club per la força dels barcelonistes i penyistes com ho són Martorell”.

El president de la PB Martorell, Sisco Querol assegura que “ha estat un acte molt emotiu, dedicat a tres socis fundadors de l’entitat i amb un ambient fantàstic”. Querol va tenir paraules d’agraïment a la padrina de l’entitat, Carmen Simó a qui va batejar com a “àngel de la guarda de la Penya”.

L’acte també va servir per premiar als guanyadors del campionat de dòmino de la temporada 2014-2015. Els assistents van gaudir d’un bingo abans d’acabar la festa.