Inaugurada l’exposició ‘Art en trànsit’ al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis

322

Aquest passat divendres va inaugurar-se al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis l’exposició Art en trànsit, desenvolupada al Centre d’Art La Panera de Lleida i peromoguda per la Diputació de Barcelona. Aquest va ser el primer acte commemoratiu del Dia Internacional dels Museus, i va ser presidit l’alcalde i president de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve. La mostra reuneix una selecció de 24 obres d’art que reflexen inquietuds personals i socials de joves artistes contemporanis amb el suport de plafons explicatius, i es podrà visitar fins al 28 de juny.

Art en trànsit presenta sis àmbits temàtics que van del particular al col·lectiu: subjecte, gènere, moviments migratoris, espai públic, història i emergència dels conflictes, que permeten copsar els camins que han seguit les arts visuals contemporànies des de principis dels anys noranta fins a l’actualitat. Recull 24 obres de 16 artistes: Antoni Abad, Juan Pablo Ballester, Susana Casares, Izaskun Chinchilla, Santiago Cirugeda, Javier Codesal, Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Alicia Framis, Valeriano López, Javier Peñafiel, Josu Rekalde, Francesc Ruiz, Belén Uriel i Oriol Vilanova.

Es tracta d’una exposició itinerant del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, organitzada en conveni amb l’Ajuntament de Lleida, a partir del fons del Centre d’Art La Panera, i en col·laboració amb els municipis que l’acullen.

Un espai per a la promoció de l’art contemporani

En els parlaments de la inauguració, als quals hi va assitir l’artista Jaume Muxart, l’alcalde Salvador Esteve es va referir a “la importància i el compromís adquirit amb l’artista Jaume Muxart que aquest espai expositiu presenti l’art contemporani i permeti acollir l’obra de joves artistes”.

Per la seva banda, la regidora de Patrimoni Històric, Maria Hinojo, va destacar que “en aquests quatre anys del Muxart Espai d’Art intentem acomplir un doble objectiu: posar en valor l’obra de Jaume Muxart i donar a conèixer l’art contemporani, i crec que ho hem assolit, tot fent exposicions acompanyades de propostes didàctiques per a escolars i famílies, per estimular la curiositat i l’interès per l’art contemporani”. En el seu darrer acte com a regidora, Hinojo va acomiadar-se agraïnt la tasca feta pel personal que treballa als Museus de Martorell.

La comissària de la mostra, Gloria Picazo, va explicar que “hem portat fins a Martorell una petita selecció de la col·lecció que tenim a La Panera, on els artistes ens plantegen temes molt personals i socials, amb fitxes suggerents a totes les arts i a través d’un projecte molt suggerent i didàctic”.

Activitats en grup

La mostra ha inclòs una presentació per docents i s’ha programat una visita per a públic adult (a partir de 16 anys) per al dimecres 20 de maig, a les 18.00h, i una visita per a públic familiar, a partir de 6 anys, el diumenge 7 de juny, a les 12.00h. La mostra també inclou una sessió de treball a càrrec de Francesc Ruiz, artista de l’exposició, amb els alumnes de 1r de batxillerat de l’IES Pompeu Fabra de Martorell pel dijous 28 de maig.